KDO geeft zege in slotfase onnodig uit handen

Voor de tweede week op rij heeft zondag tweedeklasser KDO punten laten liggen tegen een laagvlieger. Na het 2-2 gelijkspel vorige week bij ESTO moest de ploeg van Raymond de Jong ook tegen nummer voorlaatst RVC’33 genoegen nemen met een punt: 3-3.

Vanaf het begin was KDO voetballend duidelijk beter dan RVC’33, waar eerder dit seizoen nog ongelukkig met 2-0 van verloren werd. In de tiende minuut kwam de thuisploeg terecht op voorsprong door een doelpunt van Jesse Stange. Hierna bleven de Kwakelaars de bovenliggende partij. Toch slaagden de bezoekers uit Reeuwijk erin na ruim een halfuur op gelijke hoogte te komen via Frank Stolwijk: 1-1.

In het eerste kwartier na rust trok KDO de wedstrijd volledig naar zich toe. Stange maakte in de 52ste minuut na een prima actie zijn tweede van de middag en toen Roy Verkaik vier minuten later, uit een hoekschop van invaller Jim Klijn, de 3-1 aantekende, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Zeker omdat KDO ook kansen kreeg om de voorsprong verder uit te breiden.

RVC’33 gaf zich nog niet gewonnen en bracht na zeventig minuten de spanning terug door een fraai doelpunt van Ralph Tol. De bezoekers durfden meer vooruit te voetballen, creëerden vanuit hoekschoppen ook steeds meer gevaar en in de allerlaatste minuut viel zelfs de gelijkmaker van Stolwijk. De 3-3 zorgde ervoor dat de Reeuwijkers een bonuspuntje meenamen, terwijl KDO twee dure punten liet liggen.

Door het tweede gelijkspel op rij kan KDO niet de sprong naar de subtop maken. De ploeg van Raymond de Jong blijft door dit puntverlies steken op de zesde plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.

Verslag Paul Hogerwerf
Archieffoto Letty Blanken

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO