KDO heeft niets aan derde remise op rij

Het lukt KDO maar niet om de sprong naar de top van de zondag tweede klasse C te maken. De ploeg van Raymond de Jong kwam op bezoek bij Teylingen voor de derde week op rij niet verder dan een gelijkspel, waardoor de Kwakelaars zesde blijven staan.

KDO ging naar Sassenheim toe in de wetenschap dat het bij winst de opponent zou passeren op de ranglijst. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder, waarbij aangetekend dient te worden dat Teylingen iets makkelijker combineren. KDO hanteerde teveel de lange bal en de ruimtes tussen de linies waren groot. Slechts één kans wisten de bezoekers voor de rust te creëren. Jesse Stange, vorige week nog twee keer trefzeker tegen ESTO (3-3), schoot recht op voormalig AFC-doelman Tarek Kharboutli.

De tweede helft was nog geen twee minuten oud toen de thuisploeg de score opende. Teylingen-spits Jaap Zwetsloot kopte raak uit een voorzet van Sam Witkamp: 1-0. KDO raakte hierdoor niet van slag en hadden binnen drie minuten de gelijkmaker te pakken. Op aangeven van Stange schoot Bart Hoving de 1-1 binnen.

Hierna kon de wedstrijd alle kanten opgaan en kwamen de bezoekers voetballend steeds beter voor de dag. De verschillen tussen beide ploegen waren minimaal en grote kansen waren er nauwelijks in het tweede helft. In de slotfase wilde zowel Teylingen als KDO vooral niet verliezen en werd er amper risico genomen. Vlak voor tijd was invaller Max Wessels alsnog dichtbij de 1-2, maar zijn kopbal in kansrijke positie ging over.

Net als de drie voorgaande edities tussen beide ploegen eindigde ook dit treffen in een gelijkspel: 1-1. Door deze puntendeling blijven de Kwakelaars op de zesde plaats op de ranglijst staan en blijft het verschil met Teylingen drie punten. Volgend weekend gaat de ploeg van Raymond de Jong op bezoek bij koploper TAC’90.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.