KDO kan de champagne alvast koud zetten

In De Kwakel heeft KDO de topper tegen Zuidoost United overtuigend gewonnen. Voor rust was de wedstrijd al beslist na drie goals van het elftal van Raymond de Jong. In de tweede helft deed Zuidoost United wel iets terug maar echt spannend werd het niet meer. De wedstrijd eindigde in een 4-1 zege voor KDO. Door de overwinning is de voorsprong  op de nummer twee nu negen punten en lijkt niemand in 4F KDO meer van de titel af te kunnen houden.

In het begin van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar behoorlijk af. Beide elftallen waren zich bewust van het belang van deze wedstrijd en deden er daarom alles aan om niet snel op achterstand te komen. Tot groot genoegen van het massaal opgekomen thuispubliek wist Mathijs van Rijn KDO in de 22e minuut op voorsprong te brengen. Na een goeduitgevoerde Kwakelse aanval wist hij de bal van dichtbij hoog in de linkerhoek te schieten, 1-0. Dankzij deze opsteker groeide het vertrouwen aan Kwakelse zijde en werd het positiespel alleen maar beter. Zuidoost United, leunend op het aanvallende individuele kwaliteiten voorin, bleek achterin kwetsbaar te zijn, waar KDO optimaal van kon profiteren. Na een half uur spelen was Jelle de Jong in de rebound zeer alert. De bal werd door Zuidoost United uit de zestien gewerkt, waardoor de bal voor de voeten van De Jong belandde, die niet aarzelde en op fantastische wijze onhoudbaar de 2-0 binnenschoot.

Menno Lindeman

Vlak voor rust vergrootte Joeri Stange de feestvreugde aan de Kwakelse zijde. Na een slimme steekbal van Bart van der Tol kon Stange zichzelf een prachtig verjaardagscadeau schenken door één op één met de Amsterdamse doelman de 3-0 aan te tekenen. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft verzuimde KDO al vroeg de 4-0 te maken, waardoor Zuidoost United bleef knokken voor haar laatste kans. In de 55e minuut wist Henny Manis de 3-1 te maken, waardoor er nog niets beslist was in de kraker in De Kwakel. Zuidoost United was in de tweede helft minimaal gelijkwaardig aan KDO, maar dankzij onder andere prima keeperswerk van Peter Onderwater liepen de Kwakelaars geen verdere schade op.

Mathijs van Tijn en Gregory Inge

In de 75e minuut leek Mathijs van Rijn aan alle onzekerheid een einde te maken, maar zijn doelpunt werd op onverklaarbare wijze afgekeurd door de scheidsrechter. De onderlinge spanningen liepen hierna verder op, maar uiteindelijk was het rechtsbuiten Menno Lingeman die KDO vlak voor tijd op 4-1 wist aan te tekenen. Na uitstekend positiespel was Lingeman het eindstation na een zeer vloeiende combinatie. Even later floot de scheidsrechter af, waardoor KDO nu negen punten voorsprong heeft op Zuidoost United.