KDO ten koste van Legmeervogels door naar knock-outfase districtsbeker

Het is zondag tweedeklasser KDO gelukt om te verrassen tegen het grotere Legmeervogels. De Kwakelaars waren in de derby met 4-2 te sterk voor de eersteklasser en bekeren daarmee verder, ten koste van Legmeervogels. Wat trainer Raymond de Jong verwachtte kwam uit: met strijd kun je veel winnen.

In de openingsfase moest Legmeervogels het spel maken. De Uithoorners hadden het meeste balbezit en kregen ook voldoende kansen om de score te openen. Pas halverwege de eerste helft kwam KDO in de wedstrijd. Bij één van de eerste mogelijkheden was de thuisploeg direct trefzeker. Nieuwkomer Jesse Stange, overgekomen van Hoofdklasser Argon, bezorgde de bal na een goede solo-actie bij Thijs Plasmeijer, die geen moment aarzelde en de 1-0 binnen schoot.

Lang konden zij hier niet van genieten, want binnen drie minuten had Legmeervogels orde op zaken gesteld. Een hoekschop bleef hangen in het strafschopgebied en Mitchell Verschut gaf het laatste zetje: 1-1. De gasten speelden onwennig, hadden het moeilijk bij de snelle omschakelingen van KDO en dat resulteerde ook in de 2-1. Opnieuw stond Stange als aangever aan de basis van de treffer, met wederom de jonge Plasmeijer als afmaker.

Na de rust kwam Legmeervogels sterk uit de kleedkamer om de stand weer gelijk te trekken. Waar KDO in de 47ste minuut nog goed wegkwam, was het enkele minuten later wel raak. Met een strak schot liet Faouzi Ben Yerrou doelman Jesper Oudshoorn kansloos: 2-2. Vervolgens golfde het duel op en neer, zonder echt grote kansen aan beide kanten. KDO doorbrak dit in de zeventigste minuut en dat resulteerde zelfs in de 3-2. Een vrije trap van Mitchel Smits werd door Bart Hoving achter keeper Lev Persoon geschoten.

De gasten drongen aan – een gelijkspel zou voldoende zijn om verder te bekeren – alleen lag het baltempo te laag en werd er onzorgvuldig omgesprongen met de gecreëerde kansen. Bovendien liet Legmeervogels zich verrassen bij de tegenaanvallen van de thuisploeg. Zo was Mathijs van Rijn twaalf minuten voor tijd het eindstation van een vlugge aanval om de eindstand op 4-2 te bepalen. Daardoor bekert KDO samen met Amstelveen verder en rest voor Legmeervogels alleen de competitie.

Kijk hier voor alle uitslagen van de zondagduels in de districtsbeker.