KDO krijgt een helft voetballes van ongeslagen koploper TAC’90

KDO heeft koploper TAC’90 niet de eerste nederlaag in de zondag tweede klasse C kunnen bezorgen. Sterker nog, na 45 minuten was de ploeg van Raymond de Jong al volstrekt kansloos in Den Haag. De 4-0 ruststand bleef tot het einde op het scorebord staan.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd KDO van het kastje naar de muur gestuurd door de lijstaanvoerder. De Jong had bewust voor een defensieve 4-4-2 formatie gekozen, maar dat leverde niet het gewenste effect op. Na tien minuten moesten de Kwakelaars de eerste tegentreffer incasseren toen Randall Labordus de score opende namens TAC’90: 1-0.

De Hagenezen lieten vervolgens duidelijk zien waarom zij de terechte (en ongeslagen) koploper zijn. In een tijdsbestek van twintig minuten liep de thuisploeg uit naar een riante 4-0 voorsprong. Labordus maakte zijn tweede van de middag, waarna Jin Hojer en Shibi Rojer ervoor zorgden dat het duel halverwege al lang en breed gespeeld was.

In de tweede helft wilde KDO ten koste van alles een monsterscore voorkomen. Mede door de omzetting naar een 4-3-3 formatie kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd. Een eretreffer bleef uit, terwijl TAC’90 flink wat gas terug had genomen en de 4-0 meer dan voldoende vond om over de streep te trekken.

Na drie gelijke spelen op rij moesten de Kwakelaars weer een nederlaag slikken. Desondanks blijft KDO de nummer zes van de ranglijst. Volgende week wacht het inhaalduel met Laakkwartier, dat met evenveel punten een plek lager staat. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.