KDO maakt na rust gehakt van Nautilus

Na een qua resultaten prima verlopen voorbereiding, speelde het team van Raymond de Jong op zondag 8 september de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Na een prima wedstrijd van KDO werd Nautilus overtuigend met 7-1 verslagen.

Van meet af aan lieten de ervaren bezoekers echter zien het duel niet uit de weg te gaan deze middag. Na een paar minuten spelen werd doelman Peter Onderwater fors onderuitgehaald door een aanvaller en de speler kreeg hiervoor direct een gele kaart. KDO gaf vervolgens veel druk vooruit op de opbouw van Nautilus, die zich hier moeizaam tegen konden wapenen. Toch waren de bezoekers na een kwartier spelen dichtbij de 0-1, maar een afstandsschot verdween op de bovenkant van de lat.

08092013 KDO Nautilus keeper

Tot groot genoegen van het thuispubliek wist Mathijs van Rijn in de 25e minuut KDO op voorsprong te brengen. Een schot van Bobby Uitermarkt kon ternauwernood gekeerd worden door de Nautilus doelman. Uit de daaropvolgende rebound was Mathijs alert en schoot de bal vanaf links bekwaam binnen, 1-0. Dit gaf KDO zeker een boost en hierna werd er nog meer gezocht naar de ruimte achter de verdediging van Nautilus. Vlak voor rust werd Mathijs van Rijn neergelegd in het zestienmetergebied en kreeg hiervoor een penalty. Joeri Stange ging achter de bal staan en schoot koelbloedig de bal laag in de rechterhoek, 2-0, wat ook de ruststand was.

52aeac8b32a12ebc54c635a46a06af5d_f6941[1]

Nautilus wilde in de tweede helft graag blijven voetballen, waarbij KDO duidelijk de bovenliggende partij bleek te zijn. In de 50e minuut schoot Stange na een knappe individuele actie de 3-0 tegen de touwen. Vijf minuten later was de hardwerkende Jelle de Jong met een hard schot dichtbij de 4-0, maar zijn inzet kwam op de kruising terecht. Nadat Sven Vlasman in de 57e minuut van Rijn met een slimme steekbal één op één op de keeper zette, maakte hij zijn tweede doelpunt van de middag, 4-0. Een kwartier voor tijd wist invaller Menno Lingeman bij zijn eerste balcontact de 5-0 binnen te schieten. Diezelfde Stange maakte even later zelf de 6-0.

41fbd524b568b1b12a5cb53e8ec2b5d7_f6963[1]

Klein smetje op, de voor de rest uitstekende tweede helft, was het tegendoelpunt in de 85e minuut van Nautilus. Uit een afstandsschot van Steef van Kuijen  stuiterde de bal over Onderwater heen, waardoor het 6-1 werd. Toch was het slotakkoord weer voor KDO en voor wie anders dan de deze middag zeer op dreef zijnde Stange. Op aangeven van Vlasman, wist de aanvaller zijn vierde treffer van deze middag te maken, waarmee uit de einduitslag 7-1 werd.

Verslag: Paul Hogerwerf
Foto’s: Annemarieke Verheij