KDO na één jaar terug in derde klasse

In Amsterdam is KDO voor de derde keer in vijf jaar tijd gepromoveerd naar de derde klasse. In een spannend duel in 4F tegen directe concurrent Zuidoost United werd het 3-3 waardoor het feest bij KDO kon losbarsten. Voor Zuidoost United rest nu de nacompetitie waarin het alsnog promotie kan afdwingen.

Vooraf waren de belangen duidelijk. KDO had een voorsprong van vier punten op Zuidoost United en zou met een gelijkspel kampioen worden, Zuidoost United moest winnen om nog enige kans op de titel te maken.

champagne kdo

De eerste helft van het duel in de Bijlmer was er één met veel hoogtepunten. Zuidoost United, onder aanvoering van Kevin Bobsen,  speelde vol op de aanval en kwam twee keer op voorsprong. Maar KDO liet zien dat het deze middag toch echt feest wou gaan vieren en kwam twee keer sterk terug. Met een 2-2 stand werd er gerust.

KAMPIEONS FOTO

Ook de tweede helft was zeer enerverend, ditmaal was het KDO dat op voorsprong wist te komen. Maar nu toonde de thuisclub veerkracht en kwam het terug tot 3-3. In de slotfase deed Zuidoost United van alles om alsnog de winst te pakken, maar KDO hield met kunst en vliegwerk stand. Na negen minuten blessuretijd floot de warrig leidende scheidsrechter af en kon het feest bij KDO beginnen.

de jong na afloop

Succescoach Raymond De Jong na afloop tegen Voetbal in Aalsmeer: “Een zwaar bevochten punt. In de slotfase deden we er alles aan om het gelijkspel te behouden. We probeerden waar mogelijk tijd te rekken en speelden in de slotfase met vijf verdedigers en maar één spits. Maar ik denk dat de 3-3 uitslag een juiste afspiegeling van de verhoudingen is geweest. Uiteindelijk hebben we het hele jaar bovenaan gestaan en zijn we de verdiende kampioen!”

Kijk op www.voetbalinaalsmeer.nl voor een samenvatting en reacties van de wedstrijd KDO-Zuidoost United.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer
Foto’s Twitter KDO

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)