KDO na zege tegen Buitenveldert heel dichtbij kampioenschap

KDO kan aankomend weekend in het duel tegen de enige overgebleven concurrent Zuidoost United de titel in 4F binnenslepen. Doordat KDO overtuigend met 3-0 wist te winnen van Buitenveldert en Zuidoost United ook won blijft de voorsprong, met nog maar twee duels te gaan, vier punten en volstaat een gelijkspel tegen de Amsterdammers voor de titel.

KDO startte furieus met direct vanaf de aftrap een aantal goede kansen om de score vroeg te openen. Zo kan Rick Kruit bijna profiteren van een te korte terugspeelbal en ook spits Sven Vlasman kreeg een goede mogelijkheid in de openingsfase. In de vijfde minuut leek Joeri Stange de score te openen maar uit de rebound schoot Stange te gehaast waardoor de bal over het doel vloog. KDO bleef de betere ploeg, maar wist zichzelf niet te belonen in de eerste minuten van de wedstrijd.

c055bf6dfbda644363749c14a2656092_f7456

Na tien minuten kwam Buitenveldert wat meer aan voetballen toe en was het eerste wapenfeit ook direct gevaarlijk, een vrije trap eindigde echter maar net over het doel van Peter Onderwater. Vlak na dit moment was Rick Kruit dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet ging net naast. Na de goede openingsfase van KDO zakte het niveau van de wedstrijd gaandeweg de eerste helft wat in en hadden beide ploegen moeite om goede kansen te creëren. Vlak voor rust was daar toch de bevrijdende treffer voor KDO. Stange wist met een slimme steekbal Rick Kruit voor de keeper te zetten, Kruit faalde niet en tekende de 1-0 aan. Dankzij dit belangrijke doelpunt zocht KDO de kleedkamers op met een voorsprong.
Na rust ging de wedstrijd redelijk gelijk op, Buitenveldert liet zich aanvallend wat meer zien, waardoor er voor KDO in de omschakeling meer ruimte lag. In de 55e minuut werd Timo Kas in het strafschopgebied onderuit geduwd en scheidsrechter van Oevelen wees resoluut naar de stip. Kruit ging achter de bal staan, echter werd zijn inzet gekeerd door de uitstekende doelman Thom Aussems. In de rebound wist de oplettende Timo Kas de vrijstaande Kruit te bereiken waardoor het alsnog 2-0 werd.

62250dfed65385b8263a8c9beb8c6286_f7436

Buitenveldert ging op zoek naar de aansluitingstreffer maar de defensie van KDO hield goed stand en voorkwam gevaar voor het doel van Onderwater. In de 70e minuut werd doelpuntenmaker Rick Kruit naar de kant gehaald voor Menno Lingeman. Met zijn eerste balcontact was Lingeman direct gevaarlijk. De doelman reageerde echter uitstekend op zijn kopbal. Even later kreeg KDO opnieuw een strafschop, na een goede rush van Bart van der Tol werd Joeri Stange in het strafschopgebied neergehaald. Stange ging zelf achter de bal staan en faalde niet, 3-0. Met deze treffer werd de wedstrijd op slot gegooid. Even later leek KDO op 4-0 voorsprong te komen, echter werd het prachtige doelpunt van Bart van der Tol (boogbal over de keeper na de snelle vrije trap van Bobby Uitermarkt) wegens buitenspel afgekeurd. Het bleef hierdoor bij 3-0 waardoor KDO een prima resultaat neerzette.

eff8ac0ad32376626ed16d40e79a3e95_f7467

Titelconcurrent Zuidoost United wist eveneens te winnen met 1-2 bij RKAV waardoor KDO nog niet kampioen is. Nummer 3 De Meer verloor met 3-1 van CTO’70 waardoor De Meer geen kans meer maakt op het kampioenschap. Volgende week zondag (4 mei) staat de topper tegen Zuidoost United op het programma. KDO heeft dankzij een voorsprong van 4 punten genoeg aan een gelijkspel om zich kampioen te noemen van de 4e klasse F.