KDO ondanks nederlaag bij SJZ kampioen

KDO is volgend seizoen tweedeklasser. SJZ leek nog roet in het eten te gooien bij het kampioensfeest van de Kwakelaars, maar omdat concurrent Alphen ook punten morste, kon de champagne alsnog ontkurkt worden bij de ploeg van Raymond de Jong. Met vier punten voorsprong is KDO in Zoeterwoude kampioen geworden van de zondag derde klasse A (West 2).

Het begon nog zo goed voor de gasten. In de twaalfde minuut opende de jarige Rick Kruit de score. Hij was de verdedigers te snel af en omspeelde vervolgens doelman Niels van Diemen: 0-1. KDO deed echter weinig met de voorsprong, want het verkrampte in spanning en onrust. Binnen een paar minuten maakte SJZ deze voorsprong ongedaan. Hans Coret kreeg alle ruimte om uit te halen en klopte Jesper Oudshoorn voor de 1-1.

Ook na de rust bleef KDO erg slordig. SJZ kreeg de betere kansen op de 2-1 en vond een paar keer Oudshoorn op hun weg. Vijf minuten na rust moest de sluitpost alsnog capituleren op een inzet van Coret. De champagne dreigde weer teruggezet te moeten worden, maar omdat concurrent Alphen met 3-1 achterstond bij WVC, kon KDO zich zelfs een nederlaag permitteren.

Het bleef bij 2-1, waardoor de Kwakelaars ondanks een zeer matig optreden toch kampioen werd. “Dit is geweldig…zo mooi”, zei De Jong. “Ongelooflijk, niet normaal. En wat een dag met emoties. Precies vijf jaar geleden op 7 mei overleed selectiespeler Jochem Kok. Ik vind het heel mooi dat we dan juist vandaag de titel pakken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse A (West 2).