KDO pakt punt tegen aanstaande kampioen TAC’90

In de strijd om een nacompetitieticket voor promotie heeft zondag tweedeklasser KDO een verdienstelijk gelijkspel geboekt tegen koploper TAC’90. De ploeg van Raymond de Jong kwam een stuk beter voor de dag dan bij de heenwedstrijd en hield de Hagenezen op 1-1.

De Kwakelaars bleken geleerd te hebben van hun fouten eind februari, toen KDO voetballes kreeg van de technische voetballers van TAC’90. Daarom koos De Jong voor een 4-3-3 formatie in plaats van het defensievere 4-4-2. Hierin was een basisplek weggelegd voor Mathijs van Rijn. Hij stond een half jaar aan de kant vanwege een zware blessure. Met Van Rijn in de basis kwam KDO al vroeg aan de leiding. Jesse Stange werd de diepte ingestuurd, behield het overzicht en schoof de bal in de rechterbenedenhoek: 1-0.

Zou de ongeslagen lijstaanvoerder dan ook kunnen verliezen? In De Kwakel werd dit gevoel door deze snelle treffer verstevigd en het in grote getale opgekomen publiek liet zich nog meer positief gelden. Het lukte KDO in de beginfase om het heft in handen te houden, maar de Kwakelaars moesten wel waakzaam zijn voor de snelle en behendige Haagse voorhoede. Naarmate de rust naderde nam
de druk op het Kwakelse doel toe en kwam het een paar keer goed weg.

Direct na de theepauze kwam de thuisploeg met de schrik vrij. Een gelijkmaker van Mohamed Achalhi werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant was KDO ook twee keer dichtbij de 2-0. Een vrije trap van Jim Klijn ging net naast en een schitterende individuele actie van Stange, waarbij hij drie verdedigers in de luren legde, een beter lot verdiend.

Met een uur op de klok kwam TAC’90 alsnog op gelijke hoogte. Nu telde een treffer van Achalhi wel: 1-1. In het laatste half uur golfde de wedstrijd op en neer, zonder dat beide ploegen echte kansen kregen om op voorsprong te komen. Het gelijkspel bleef zo gehandhaaft.

Door de resultaten op de overige velden is KDO wel naar de vierde plek gezakt. Volgend weekend moeten de Kwakelaars op bezoek bij laagvlieger ONA. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.

Verslag Paul Hogerwerf
Archieffoto Franca Dobbe

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO