KDO van vierde plaats naar periodetitel na winst op Stompwijk ’92

In de derde klasse A (West 2) heeft KDO verrassend de periodetitel gepakt. De ploeg Raymond de Jong stond voorafgaande aan de wedstrijd tegen Stompwijk ’92 nog vierde. Het won met 0-4 en was afhankelijk van SJZ, Nicolaas Boys en Alphen. SJZ verloor van Voorschoten ’97 en Nicolaas Boys en Alphen speelden tegen elkaar gelijk. KDO won de periode dankzij een beter doelsaldo dan SJZ.

“Ik had wel in mijn achterhoofd gehouden dat er een mogelijkheid was om de periodetitel te pakken”, zei De Jong tegen Rick FM. “Al is de kans nog zo klein, je moet alles aangrijpen om er in ieder geval voor te zorgen dat je er zelf alles aan gedaan hebt.” Dat deed KDO, alhoewel het moeilijker had met Stompwijk dan de uitslag doet vermoeden. “De eerste tien minuten hebben we het gewoon heel moeilijk”, zei De Jong. “Ze kregen een paar kansen. Op een gegeven moment kregen we wel het heft in handen.”

De bezoekers namen na een halfuur de leiding. Menno Lingeman schoot met een geplaatst schot in de raak, op aangeven van Rick Kruit. Dezelfde Lingeman voorkwam vlak voor rust dat Stompwijk op gelijke hoogte kwam door een bal van de lijn te halen. “Vlak voor rust hadden zij eigenlijk verdiend om op 1-1 te staan, maar dat gebeurde niet”, zag De Jong.

Foto John Beckman | Trainer Raymond de Jong
Foto John Beckman | Trainer Raymond de Jong

KDO kwam beter uit de kleedkamer en had in de fase kort na rust de wedstrijd al kunnen beslissen. Nadat doelman Jesper Oudshoorn nog een grote kans voor Stompwijk met de voeten onschadelijk maakte, zorgde Joeri Stang aan de andere kant voor de bevrijdende tweede treffer. KDO liep uit naar 0-4, door doelpunten van Bart Hoving en de tweede van Lingeman.

Na de wedstrijd was het wachten voor de Kwakelaars. “We wisten van Voorschoten ’97 – SJZ al heel snel de uitslag (4-1 voor Voorschoten, red.). Het ging om Nicolaas Boys – Alphen. Dat bleef uiteindelijk 0-0. Dat hoorden we pas en kwartier na de wedstrijd. Maar dat was natuurlijk fantastisch.” Volgens De Jong geeft de periodewinst echter geen garantie voor de toekomst. “Iedereen kan in onze competitie van elkaar winnen. Als je dan een goede serie neerzet, zoals wij hebben gedaan, kan dit zomaar gebeuren. Maar we moeten elke week scherp zijn.”

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse A (West 2).

Bron interview Raymond de Jong: Rick FM

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO