KDO verliest en promoveert

KDO uit de Kwakel speelt komend seizoen in de derde klasse! Maar vroeg niet hoe dat stot stand is gekomen. Zelf verloor de ploeg van BFC (2-3) maar uiteindelijk was de kleine nederlaag toch nog voldoende om op doelsaldo te promoveren.

KDO, BFC en SMVC Fair Play behaalden alle drie zes punten uit drie duels maar het doelsaldo van de ploeg van Raymond De Jong gaf uiteindelijk de doorslag. SMVC Fair Play kwam twee doelpunten te kort om KDO voorbij te gaan. De emoties liepen na afloop hoog op toen definitief bekend werd dat de promotie en feit was. Spelers vlogen elkaar juichend in de armen en de tranen kregen de  vrije loop.

Aanvoerder Bartjan van der Jagt knielde op het veld en kon het eveneens niet droog houden. Getroost door ploeggenoten krabbelde de verdediger weer op. Twintig minuten later en eenmaal in de kleedkamer vroeg KDO-trainer Raymond de Jong, voordat het feest en gezang echt losbarste, nadrukkelijk het woord.

“Ik wilde even een moment voor mijzelf en de spelers. Nog eens benadrukken hoe hecht deze spelersgroep is, hoe we na het overlijden van Jochem (Kok, red.) naar elkaar zijn toegegroeid. Het ons mentaal heel sterk heeft gemaakt”, aldus De Jong. Shirt met de tekst: ‘Deze is ook voor jou Jochem’ werd uitgereikt waarna de volumeknop van de meegebrachte ghettoblaster op tien werd gezet en de uitbundige overwinningsdans begon.

De beloning is er dus maar KDO heeft het zich zelf onnodig moeilijk gemaakt. De ploeg van De Jong stond op een comfortabele 2-0 voorsprong door doelpunten van STange en Kruijt. BFC, dat met twee doelpunten verschil moest winnen ging alles of niets spelen en dat resulteerde in twee treffers (2-2). Bij KDO werd het allemaal wat onrustiger en in de slotminuut werd het zelfs 2-3. Uiteindelijk bleek dus ook dat nog voldoende voor promotie naar de derde klasse.

Met dank aan voetbal in Aalsmeer (Klaas Leegwater)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)