Home / Algemeen / KDO verslaat Ankaraspor

KDO verslaat Ankaraspor

Zondag 4e klasse E, Ankaraspor-KDO 1-3. Met het oog op Tweede Paasdag, wanneer KDO de tweede periode kan pakken, werden Joeri Stange en Bart-Jan van der Jagt gespaard, omdat beide ‘op scherp’ stonden. In de warming-up viel bovendien Sven Vlasman uit met een hamstringblessure. Dit alles resulteerde onder andere in basisplaatsen voor Ferdi Rademakers, Jelle de Jong en Rick Kruit.

Na drie minuten spelen werd linksbuiten Rick Kruit onterecht afgevlagd voor buitenspel.
In de daaropvolgende aanval van Ankaraspor ging verdediger Ferdi Rademakers onder de bal door, maar tot grote opluchting van KDO schoot de aanvaller van Ankaraspor over. Ankaraspor is een fysiek sterke ploeg en hanteerde daarom ook regelmatig de lange bal. Het opbouwen werd de Amsterdammers continu moeilijk gemaakt door het vroege druk zetten van KDO.

In de 13e minuut wist Patrick Schijff met een mooie pass vanaf links spits Rick Kruit te bereiken. Kruit, die vandaag na maandenlange blessureleed zijn rentree maakte in het eerste, liet zien dat hij het scoren nog niet verleerd is en schoot de 0-1 tegen de touwen. Vijf minuten later was Rick dichtbij zijn tweede treffer, maar uit de vrije trap van Ronnie Oltshoorn ging de bal via Rick net over.
In één van de spaarzame tegenaanvallen wist Ankaraspor in de 21e minuut op gelijke hoogte te komen. Er werd teveel ruimte achterin weggegeven bij KDO waardoor de sterke en balvaardige Amsterdamse spits de bal in het zestienmetergebied kon aannemen en wist te scoren, 1-1. Vlak voor rust wist linksbuiten Patrick Schijff de achterlijn te halen en de bal keihard hoog voor het doel te mikken. De inlopende Rick Kruit aarzelde geen moment en kopte op prima wijze de bal bekwaam in de kruising, 1-2. Met deze voorsprong gingen de Kwakelaars de rust in.

In de tweede helft probeerde KDO zoveel mogelijk de opbouw te zoeken en te voetballen.
Ankaraspor kon geen vuist meer maken tegen de Kwakelaars en uiteindelijk in de 80e minuut kwam KDO dan ook verdiend op 1-3. Via invaller Sjors Kas en Doron Borger kwam de bal voor de voeten van de vrijstaande Jochem Kok. Kok omspeelde de keeper en schoot de bevrijdende treffer binnen voor KDO. Vlak na de 1-3 kreeg een invaller bij de Amsterdammers direct rood nadat hij geheel onnodig een gefrustreerde slaande beweging maakte richting KDO-er Ferdi Rademakers.

Door de overwinning op Ankaraspor zijn de Kwakelaars de Amsterdammers op doelsaldo voorbijgegaan op de ranglijst en staan nu op de vierde plaats. Om nacompetitie dit seizoen te bereiken, dient KDO in de inhaalwedstrijd op Tweede Paasdag het Amsterdamse P en T te verslaan. Zowel KDO als Diemen hebben in de tweede periode zestien punten weten te behalen. Diemen speelt op Paasmaandag thuis de topper tegen Geinburgia. Het doelsaldo van KDO is +12, van Diemen +9. Kortom, onder normale omstandigheden is een overwinning op P en T voldoende om het seizoen met een aantal weken te verlengen. Echter moeten de Kwakelaars wel met beide benen op de grond blijven staan, want in de uitwedstrijd eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd tussen beide ploegen in een 1-1 gelijkspel.

Send this to a friend