KDO verslaat concurrent Alphen in knotsgekke topper

Op bezoek bij concurrent Alphen heeft KDO goede zaken gedaan in de titelstrijd van de zondag derde klasse A (West 2). De Kwakelaars waren met 2-3 te sterk voor de achtervolger en hebben daardoor nu een voorsprong van zes punten. Het kampioenschap, en daarmee promotie naar de tweede klasse, lonkt.

Trainer Raymond de Jong stond verbaasd te kijken wat er allemaal gebeurde in Alphen aan de Rijn. Binnen een kwartier had zijn ploeg een 0-3 voorsprong te pakken in de topper. Waar Marwan Fennich in de eerste minuut namens de thuisploeg een enorme mogelijkheid onbenut liet, sloeg KDO een minuut later wel toe. Mathijs van Rijn opende met een rake kopbal uit een hoekschop de score.

Nauwelijks drie minuten daarna zorgde een werelddoelpunt van Rick Kruit voor de 0-2. Door slordig balverlies van de thuisploeg kreeg de middenvelder van KDO de bal, zag Alphen-doelman Shay Noorlander ver uit zijn doel staan en prikte de bal van veertig meter in het doel. Met vijftien minuten op de klok maakte Van Rijn zelfs de 0-3 door oog-in-oog met Noorlander de bal onder de sluitpost door te schuiven: 0-3. De Jong: “Het was heerlijk om zo snel op een ruime voorsprong te komen. Je weet alleen wel dat Alphen zoveel kwaliteiten heeft dat de wedstrijd zomaar kan kantelen.”

Daar leek het ook op toen Alphen door twee benutte strafschoppen binnen tien minuten de achterstand een stuk dragelijker had gemaakt. Eerst werd Bryan de Vries onderuit gehaald door KDO-verdediger Joris Kortenhorst, vlak daarna raakte Nick Smits ongelukkig zijn directe tegenstander in plaats van de bal. Beide keren maakte Fennich vanaf de stip geen fout: 2-3.

“Daarna kregen we pas een beetje de controle over de wedstrijd”, zei De Jong. Bart Hoving dacht de voorsprong weer te kunnen vergroten, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel. “In de tweede helft hebben we het vervolgens goed uitgespeeld. Na een uur zag je de krachten wegvloeien bij Alphen.”

In de stand kwam geen verandering meer. Van Rijn schoof de bal naast een leeg doel en Alphenaar Mike Boer haalde een bal nog van de doellijn. “Het is een fantastisch resultaat. Het is nog niet beslist, maar zes punten voorsprong mogen we eigenlijk niet meer weggeven. Wij moeten ervoor zorgen dat we scherp blijven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse A (West 2).

Archieffoto boven: Jaap Maars