KDO verslaat Geinburgia en is periodekampioen

In Driemond heeft KDO het tegenvallende Geinburgia op een overtuigende manier verslagen. In de tweede helft walste het elftal van Raymond de Jong over Geinburgia heen en liep de score op tot 1-6. Door deze overwinning is KDO de winnaar van de eerste periode en staan zij stevig aan kop in 4F.

In de eerste helft was KDO de voetballend betere ploeg, maar wist thuisploeg Geinburgia door veel inzet de Kwakelaars goed partij te geven. Na een half uur spelen kon het eerste wapenfeit van de wedstrijd genoteerd worden toen spits Mathijs van Rijn, na een prima voorzet van Danny ten Hoope, de bal van dichtbij net naast schoot.

In de tweede helft deed KDO er van alles aan om zo snel mogelijk de leiding te nemen in deze belangrijke kraker. Tot groot genoegen was het massaal gekomen uitpubliek wist rechtsbuiten Menno Lingeman in de 58e minuut de 0-1 binnen te schieten. Na een geplaatste voorzet van Bobby Uitermarkt wist Mathijs met één voetbeweging de bal bij de eerste paal op schitterende wijze binnen te knallen, 0-2. Na matig uitverdedigen van Geinburgia kon de uitstekend spelende Menno Lingeman in de 78e minuut vanaf tien meter zijn tweede doelpunt van de middag maken en zo KDO op 0-3 brengen.

Het absolute hoogtepunt van deze wedstrijd volgde in de 82e minuut toen na een combinatie via Chiel Kok en Joeri Stange de bal bij Menno Lingeman terechtkwam. Op snelheid wist de zeer behendige Menno de bal op een presenteerblaadje te leggen van spits Mathijs van Rijn. Mathijs, die een ongelukkige eerste helft kende, was nu erg scherp en kon op prachtige wijze de 0-4 in de rechterhoek binnenschieten. Even later liepen de emoties bij vooral Geinburgia hoog op. Na een grove overtreding en een daaropvolgende slaande beweging moesten beide elftallen met tien man verder.

In het restant van de wedstrijd wist invaller Rick Kruit KDO op 0-5 te brengen. Nadat opnieuw Rick Kruit gevaarlijk was aan de rechterkant van het veld en een prima voorzet gaf op Mathijs van Rijn, kon het geluk niet op aan Kwakelse zijde en werd het 0-6. Vlak voor tijd wist Geinburgia de eer van de middag te redden door 1-6 te maken.

Verslag: Paul Hogerwerf