KDO wint ruim van RKAV en verstevigt koppositie

KDO heeft RKAV op een overtuigende manier verslagen. Het elftal van Raymond de Jong legde in de eerste helft de basis voor de ruime zege. Het duel in de vierde klasse F eindigde uiteindelijk in een 5-1 overwinning voor KDO. Door de zege staat het elftal uit De Kwakel nu vier punten los van nummer twee Zuidoost United.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd moest de streekderby duidelijk nog op gang komen. RKAV was in de tiende minuut dichtbij de 0-1, maar een schot vanaf de rechterkant van het veld belandde op de bovenkant van de Kwakelse lat. Nadat KDO vervolgens steeds meer tot combinatiespel kon komen, was het Bart van der Tol die de Kwakelaars in de 24e minuut op voorsprong wist te brengen. Een geplaatst afstandsschot leek houdbaar voor de Aalsmeerse doelman, maar de inzet verdween in de rechterbenedenhoek, 1-0.

kdo-rkav-2013-eric

Na de openingstreffer gooide KDO alle remmen los en speelde RKAV tot aan de rust volledig van de mat. In de 28e minuut was het Mathijs van Rijn die zijn tiende doelpunt van het seizoen wist te maken. Nadat een Kwakelse aanval leek te stranden, was hij erg alert en kon de bal ontfutselen en op tien meter van het doel de 2-0 binnenschieten. De KDO-machine denderde vervolgens keihard door en voor de vele Kwakelse en neutrale supporters was het in 32e minuut echt genieten. Na een ingooi van Danny ten Hoope nam aanvoerder Sven Vlasman de bal met een prachtige omhaal op zijn pantoffel. Zijn technisch fraai uitgevoerde omhaal verdween over de Aalsmeerse keeper heen en zorgde voor de 3-0. RKAV stond erbij en keek erna. Vijf minuten voor rust maakte Joeri Stange het Kwakelse feestje compleet toen hij vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal hoog in het doel schoot, 4-0. Ook voor Stange betekende dit zijn tiende competitiedoelpunt van het seizoen. Met een 4-0 stand werd er aan de thee begonnen.

kdo-rkav-2013-joeri

De tweede helft was slechts enkele minuten bezig toen RKAV optimaal profiteerde van een te zachte terugspeelbal van Michael Meijer en zo via Pim Brinkhorst de 4-1 aantekende. Voor KDO was het toen zaak om bij de les te blijven en niet te gemakzuchtig te worden. Na een uur spelen maakte Meijer zijn fout op prima wijze goed door de 5-1 binnen te schieten. Al dan niet in buitenspel staande, schoot de Kwakelse verdediger hard de vijfde KDO-treffer van de middag binnen. In het vervolg van de tweede helft gebeurde er weinig noemenswaardig, waardoor KDO opnieuw drie punten bij kon schrijven aan haar totaal.

Kijk voor de uitslagen, stand en het programma op de klassenpagina van 4F.

Verslag: Paul Hogerwerf

Foto’s: Jaap Maars
Met dank aan: Voetbal in Aalsmeer

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)