KDO ziet Teylingen in blessuretijd punt stelen

KDO heeft tijdens de start van de zondag tweede klasse C de eerste punten gemorst. De ploeg van Raymond de Jong zag Teylingen in de slotfase een gelijkspel stelen: 2-2.

Vanaf het begin nam KDO het initiatief in de wedstrijd en dicteerde het spel. Na een kwartier dacht de thuisploeg de score te openen, maar werd een treffer afgekeurd wegens buitenspel. In de daaropvolgende aanval kwamen de gasten uit Sassenheim zeer gelukkig aan een openingsdoelpunt. Een harde voorzet van Lasse van Wijk werd door KDO-verdediger Timo Kas ongelukkig in zijn eigen doel gegleden. Hierna werd het Kwakelse spel onnauwkeuriger en had KDO moeite om gevaar te stichten. Na ruim een half uur spelen gebeurde dat gelukkig alsnog: in kansrijke positie schoot Sven Vlasman naast.

Enkele minuten later liet ook Mathijs van Rijn, clubtopscorer van vorig seizoen, een goede kans onbenut. Zijn inzet strandde op de doelman van Teylingen en in de rebound wilde Jesse Stange alsnog de trekker overhalen, maar werd hij onderuit gehaald. Uit de toegekende penalty schoot Bas Kok beheerst de 1-1 binnen. Nog voor de rust had Vlasman de thuisploeg aan de leiding kunnen brengen, alleen stond de paal een treffer in de weg.

In de tweede helft behielden de Kwakelaars het overwicht en was het wachten op een voorsprong. De bevrijdende 2-1 viel uiteindelijk in de 72ste minuut. Nu was Vlasman – in de rebound na een gekeerd schot van Van Rijn – wel trefzeker. Hierna kreeg KDO meerdere kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar invaller Bart Hoving en Van Rijn hadden hun vizier niet op scherp staan.

Waar de thuisploeg verzuimde om te scoren, wist Teylingen diep in de blessuretijd wel toe te slaan. Met een droge knal vanaf de
rand van het zestienmetergebied van Van Wijk werd het opeens 2-2. Een flinke domper voor de Kwakelaars, dat Teylingen met een gestolen punt liet vertrekken.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Met dank aan Paul Hogerwerf
Archieffoto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO