KDO zonder problemen langs MMO naar wintertitel

KDO heeft de indrukwekkende seizoenstart in de zondag derde klasse A (West 2) bekroond met het winterkampioenschap. De ploeg van Raymond de Jong, die vorige week bekendmaakte ook volgend seizoen voor de groep te staan, had weinig te duchten van hekkensluiter MMO: 5-0.

In de openingsfase liep het nog een beetje stroef bij de Kwakelaars. KDO kwam bijna niet door het hechte blok van de gasten heen, die het KDO op het middenveld al moeilijk maakten. Topschutter Mathijs van Rijn kreeg in het eerste kwartier een goede mogelijkheid om de score te openen, maar zijn inzet werd tot twee keer toe van de doellijn gehaald.

De thuisploeg had vervolgens een fout van MMO nodig om op voorsprong te komen. Dennis Disseldorp verspeelde in de achterhoede de bal aan KDO’er Bart Hoving, die Van Rijn met een strakke voorzet bereikte. De spits schoot de bal tegen de paal, in de rebound maakte Bart van der Tol na een knappe beweging wel de 1-0.

Op het moment dat de brilstand was doorbroken, gebeurde dit ook met het verzet van MMO. KDO kreeg richting de rust steeds meer ruimte om gevaarlijk te worden. Met een fraaie draai om zijn as en een hard schot zorgde Joeri Stange voor de 2-0, wat ook meteen de ruststand was in De Kwakel.

In het begin van de tweede helft liet MMO zich brutaal voor het doel van KDO zien. Een goede redding van doelman Jesper Oudshoorn voorkwam een tegentreffer. Uiteindelijk liep de thuisploeg verder uit. Een schot van Van der Tol werd licht getoucheerd door een verdediger van MMO, genoeg om doelman Albin van Wieringen te verrassen: 3-0.

De teller stokte op vijf. Twee beheerste boogballen, van Stange en Hoving, zorgden voor de 5-0 eindstand. “En dat had nog wel meer kunnen zijn als we alle kansen hadden benut”, zei trainer Raymond de Jong na afloop tegen Rick FM. “MMO had niet de kwaliteit het ons lastig te maken.”

KDO gaat de winterstop in met drie punten voorsprong op de concurrentie. Bovendien heeft de ploeg de eerste periodetitel al bemachtigd. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C (West 2).

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO