Home / Algemeen / Keeper Koen Verhoeff (Swift): “Logisch dat Sieuwerd krediet heeft”

Keeper Koen Verhoeff (Swift): “Logisch dat Sieuwerd krediet heeft”

“Dat de scheidsrechter een penalty gaf was niet gek, maar volgens mij mocht Bilal El Amrani niet meer op het veld staan. Als je zo’n overtreding op straat maakt, word je opgepakt voor mishandeling.” De woorden van Swift-keeper Koen Verhoeff, die meestal op de bank zit, waren na afloop van de topper met Odin’59 niet mals.

“Ik dacht dat het buitenspel was. Daarom twijfelde ik met uitkomen. Ik probeerde de bal in eerste instantie te raken, maar ik raakte vol de man.”, aldus Verhoeff. De doelman kreeg tijdens de met 2-0 verloren topper met Odin’59, tot verrassing van velen, de voorkeur boven Sieuwerd Teerink. Jim Hulleman schoot in de slotfase vanaf de penaltystip de 2-0 binnen, nadat El Amrani, die in de eerste helft een zeer stevige overtreding maakte ter hoogte van de middenlijn, onderuit werd gelopen door Verhoeff.

De 27-jarige keeper schrok van het harde spel van de koploper. “Er waren drie spelers van ons die met bloed op het gezicht van het veld gingen. Is dat nou de over-mijn-lijkmentaliteit, die wij soms missen?”, vroeg Verhoeff zich hardop af.

Foto: Paul Stoeltie. Swift-keeper Koen Verhoeff tijdens het duel met Odin'59.
Foto: Paul Stoeltie. Swift-keeper Koen Verhoeff tijdens het duel met Odin’59.

Verhoeff ging daarna in op de keuze van de trainer Mark Evers. Verhoeff: “Evers wilde vol een op een gaan spelen en Sieuwerd is sterker op de lijn. Hij vindt dat ik het spel beter lees, iets meer coach en het mij beter lukt om de diepte eruit te halen. Of dat mijn grootste kwaliteiten zijn? Ik kan ook wel een balletje stoppen hoor!”

De goalie kwam afgelopen zomer over van zondag hoofdklasser OFC. “Daar stond ik heel het seizoen onder de lat. Het is logisch dat Sieuwerd krediet heeft, hij speelt hier al jaren en keept altijd uitstekend. Ik ben niet minder, we zijn alleen twee totaal verschillende keepers.”

“Ik heb gekozen voor Swift, omdat ik hier om de hoek woon. Daarnaast wilde ik graag spelen bij een club, die ook in de Hoofdklasse speelt. Het draait niet alleen meer om het sportieve aspect. Maatschappelijke betrokkenheid vind ik ook belangrijk. Bij Swift voetballen stuk voor stuk liefhebbers. Ik ben hier helemaal op mijn plaats. Het seizoen is geslaagd als we bovenin blijven meedraaien, het liefst met mij op doel”, besluit Verhoeff met een knipoog.

Foto’s: Paul Stoeltie.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC