Archief foto: Nautilus doelman Niels Wuthrich

Keeper Nautilus scoort met uittrap

In de zondag vierde klasse F heeft doelman Niel Wuthrich zijn club Nautulis aan een belangrijke overwinning geholpen. De Amstelveners wonnen van het op de tweede plaats staande Muiderberg met 1-2 en de doelman maakte de winnende treffer.

Wuthrich: “Het gebeurde vijf minuten voor tijd. We stonden 1-0 voor en ik ving een corner van Muiderberg. Ik zag Mike Hollander vrij staan aan de linker kant en wilde snel uittrappen. Ik voelde wel dat ik hem hard raakte maar echt in de richting was hij niet. De bal ging gewoon rechtdoor. De trainer schreeuwde nog dat ik niet zo gehaast moest doen.”

De bal werd gedragen door de wind en stuiterde op de rand van het strafschopgebied op de grond. Wuthrich: “Het veld was erg nat dus hij stuiterde ook een beetje raar. Hij kwam niet echt hard omhoog. De keeper van Muiderberg had het te laat in de gaten dat de bal over hem heen zou gaan. Hij rende er nog achter aan maar was te laat. Het is mijn eerste doelpunt als keeper en ook nog eens een hele belangrijk.”

De keeper vervolgt: “Het was mijn eerste wedstrijd sinds een lange voet blessure. Het was mijn eerste wedstrijd sinds bijna drie maanden

Door de treffer van Wuthrich kwm Nautilus op een 0-2 voorsprong. Eerder had Omar Oukooms de Amstelveners al op 0-1 gezet. In de slotfase maakte Muiderberg nog wel 1-2 maar de overwinning van Nautilus kwam niet meer in gevaar.

Ondanks de overwinning blijft Nautilus op de laatste plaats staan. Wel heeft het nu net zo veel (8) punten als FC Amsterdam. Muiderberg zakt naar de derde plaats.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)