Keeper Verboom (Sporting Almere) in tranen na derby tegen Waterwijk

Hij werd bijna bedolven onder zijn teamgenoten, maar toen hij enkele minuten na het laatste fluitsignaal alleen stond brak hij. Sporting Almere-doelman Stefan Verboom barstte zondag in tranen uit. Dankzij een gestopte penalty in de slotfase bezorgde hij zijn team de zege op stadsgenoot Waterwijk: 2-1.

“Ik huilde van geluk”, zei de doelman, nadat zijn tranen waren opgedroogd. “Deze partij hebben wij gewonnen op karakter. Een prachtige overwinning zo voor de winterstop. Onze hoofdtrainer krijgt het goede nieuws vast snel te horen.” Igor van Gelderen ontbrak, omdat hij voor Sport8 in China zit.

Verboom pakte de penalty , die te zien is in de Terugblik, prima. Maar het werd Edwin Vermerris niet gemakkelijk gemaakt. Zo voerde assistent-trainer Stephan Baudion ‘snel’ een wissel door en ging Sporting-aanvoerder Nickay Schenk ‘even’ voor de bal staan. “Je kunt het onsportief of slim noemen, maar ik zou het nooit doen”, reageerde Chris Kommers, captain van Waterwijk. “Het begon al dat twee spelers na de handsbal de penalty wilde nemen. Als je ‘m neemt moet je wel zeker zijn van je zaak.”

In het stadion van Almere City FC begon Waterwijk uitstekend aan het duel. De gasten kwamen dankzij een knappe goal van Elwin Janssen vroeg op voorsprong. “Na de 1-0 hadden we moeten doordrukken”, ging Kommers verder. “In de eerste helft hadden we drie honderd procent kansen, maar we lieten ze in leven.”

Ramiz Djalali van Sporting Almere tijdens duel met Waterwijk.
Ramiz Djalali van Sporting Almere tijdens duel met Waterwijk.

Op slag van rust kreeg de formatie van trainer Ben Vis de deksel op de neus. Joshua van Eijbergen kopte uit een voorzet raak. Vijf minuten na de thee maakte Moreno Peroti de winnende goal.

Kommers mistte strijdlust in zijn ploeg. “Na de 1-1 gingen de koppen hangen. Ik denk dat het komt doordat we in een mindere periode zitten. Bij BFC kwamen we met 2-0 voor, maar door een goal in de 94ste minuut verloren we alsnog. Ook afgelopen week speelden we niet goed (3-1 nederlaag bij Baarn, redactie). Daarnaast is onze selectie erg smal.”

Door de nederlaag haakt Waterwijk voorlopig af in de strijd om de bovenste plekken, terwijl Sporting dankzij de heldenrol van Verboom, die aan het woord komt in de Terugblik, nog altijd ongeslagen is in de tweede periode.

AS’80 slacht Forza en is nieuwe koploper

Zondag stond er nog een derby in 4G op het programma. AS’80 haalde uit tegen Forza Almere (10-1). Door de monsterzege zijn de mannen van Sandor Augustijn de nieuwe koploper. Sporting en Waterwijk volgen op respectievelijk vijf en zes punten van de lijstaanvoerder.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4G.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!