Kevin de Visser gaat Ajax toch verlaten en kiest voor Koninklijke HFC

Kevin de Visser gaat Ajax toch verlaten. De verdedigende middenvelder maakt aan het eind van het seizoen de overstap naar Topklasser Koninklijke HFC. De overgang is opmerkelijk omdat De Visser afgelopen donderdag nog zijn woord aan Ajax had gegeven.

De Visser: “Ik was inderdaad rond met Ajax, maar ik had wel met teammanager Jan Fleijsman afgesproken dat als er een club zou komen die volgend seizoen waarschijnlijk in de Tweede Divisie zou spelen, ik met ze mocht praten. Het is dus allemaal heel netjes gegaan.”

Er was de laatste weken veel belangstelling voor De Visser. De aanvoerder van Ajax maakte afgelopen weekend zijn rentree in de basis na een afwezigheid van zestien weken na een enkelblessure. De Visser: “AFC had ook interesse en ik heb ook wel met trainer Bart Logchies gesproken. Zijn verhaal was goed, maar ik kies toch voor Koninklijke HFC.” De Visser werkte bij Ajax samen met Logchies en debuteerde onder hem in het seizoen 2011/2012 toen Ajax kampioen werd in de eerste klasse.

Foto Rob van Vliet: Kevin de Visser vorig seizoen in actie tegen Spakenburg
Foto Rob van Vliet: Kevin de Visser vorig seizoen in actie tegen Spakenburg

Jan Fleijsman bevestigt de lezing van De Visser. Fleijsman: “We hebben vanmorgen met elkaar om de tafel gezeten en er over gesproken. We gunnen Kevin deze stap. Dat hij ons nu alsnog gaat verlaten, betekent niet dat iedereen nu zo maar weg kan. De afspraken die we met andere spelers gemaakt hebben blijven staan en daar houd ik ze ook aan.”

Ajax bereikte onlangs een akkoord met Edwin Soenarto, Arlymar Lourens,  Lars Middelwijk en Donaldo Sanchez Silva. In een eerder stadium werden ook al Roy Deken, Siver Abdulrahman, Stanley Akoy, Reda Kharchouch en Donny van der Dussen langer vastgelegd.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)