Foto: Rob van Vliet

Kevin van Kippersluis: Held van Ajax, vertrekt naar oude amateurvereniging

Kevin ‘Kippie’ van Kippersluis was de grote man aan de zijde van Ajax zaterdagavond. De vleugelspeler scoorde ver in blessuretijd de 2-1 tegen Huizen, waardoor Ajax het kampioenschap in de wacht sleepte. Van Kippersluis vertrekt ondanks dit succes naar zijn oude amateurclub in Hilversum en zal niet van het succes in de Derde divisie kunnen proeven met zijn teamgenoten. Meerdere clubs uit de Derde en Tweede divisie toonden eerder belangstelling. Overal kreeg men een ‘nee’ te horen.

Het was een spannende ontknoping in de Vierde divisie A. Huizen leek lange tijd op weg naar de titel, nadat Ajax ongenaakbaar de ranglijst aanvoerde tot het voorjaar. Daarna liet Huizen twee keer ‘game, set en matchpoint’ liggen. Door de late goal van Van Kippersluis ging de schaal toch naar Ajax in een rechtstreekse confrontatie met Huizen.

De overwinning smaakte extra zoet voor Van Kippersluis en zijn ploeggenoten, aangezien ze de titel min of meer uit handen hadden gegeven. Ajax had toen het geluk niet altijd aan de zijde. Maar, Huizen heeft het ook gruwelijk laten liggen in de maand mei.

Van Kippersluis speelde meer dan tweehonderd profwedstrijden, maar kiest er voor om terug te keren naar Hilversum om een trainersopleiding te gaan volgen, in combinatie met het zelf voetballen op waarschijnlijk vierde klasse niveau.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)