Kevin Westmaas (De Dijk) speelde al eerder voor de beker tegen Vitesse

Donderdag neemt De Dijk het in de eerste ronde van de KNVB beker op tegen Vitesse. Het is voor de Arnhemmers de derde keer dat ze in Amsterdam aantreden tegen een amateurclubs. Tegen AFC in 1989 en de amateurs van Ajax in 2008 stapten Vitesse steeds als winnaar van het veld. De Dijk-verdediger Kevin Westmaas speelde in acht jaar geleden ook al tegen Vitesse.

In 1989 ontsnapte Vitesse in de eerste ronde van de KNVB beker tegen AFC. De hoofdklasser, toen getraind door Pim van de Meent, verloor uiteindelijk na strafschoppen. Nadat Hans van Arum Vitesse op voorsprong had gezet maakte Rene Plantinga gelijk. Rene Eijer zorgde voor de 1-2 voordat Orlando Patrick de 2-2 maakte. Uiteindelijk nam Vitesse de strafschoppen beter.

Bijna tien jaar later kwam Vitesse weer naar Amsterdam voor een bekerduel tegen een amateurclubs. In de tweede ronde waren de amateurs van Ajax de tegenstander. Op Sportpark De Toekomst won Vitesse door doelpunten van Civard Sprockel en Rogier Molhoek met 0-2 van de ploeg van Constantijn Schouten.

In de opstelling van Ajax stonden toen onder andere Guus Uhlenbeek (de huidige trainer van DWS, red.) en Kevin Westmaas. De linksback verdedigt nu de kleuren van De Dijk en staat donderdag weer aan de aftrap. Wetsmaas: “Ik kan me die wedstrijd nog goed herinneren want het was mijn eerste echte bekerwedstrijd. Ricky van Wolfswinkel speelde toen ook en die is nu weer terug dus dat is wel grappig. Ik stond toen tegenover Julian Jenner en na afloop kreeg complimenten van hem dus dat was wel leuk.”

Foto Rob Beense: Westmaa probeert de bal af te snoepen van Hassan Aanzi (OFC). rechts Tim Ruder
Foto Rob Beense: Westmaas (2e van links) probeert de bal af te snoepen van Hassan Aanzi (OFC). Rechts Tim Ruder

Westmaa: “Een wedstrijd tegen Vitesse is natuurlijk heel speciaal. We moeten er gewoon van genieten en proberen lekker onbevangen te spelen. Op die manier kan er misschien nog wel iets leuks ontstaan. Zij zijn natuurlijk aan hun stand verplicht om ons van de mat te spelen. Wij moeten alleen maar zorgden dat we zo lang mogelijk mee kunnen komen en dat iedereen zijn niveau haalt. Alleen dan mogen we hopen op een stuntje.”

Afgelopen zondag tegen Dongen (4-4) moest Westmaas vroegtijd het duel verlaten na een botsing. Westmaas: “Bij het voorkomen van de vierde treffer knalde ik tegen de paal aan waardoor ik even knock-out was. Gelukkig heb ik geen hersenschudding opgelopen. Ik ben donderdag dus gewoon inzetbaar. Het is natuurlijk aan de trainer wie hij opstelt, maar aan mij zal het net liggen. Ik ben fit.”

De Dijk mist donderdag in ieder geval Nick Kuijper wegens een blessure. Achmed Ahahoui is een twijfelgeval.

Foto boven Rob van Vliet: Ajax (amateurs) – Vitesse 0-2 in 2008

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)