Kharchouch, Deken, Van der Dussen en Akoy langer bij Ajax

Vier jonge basisspelers hebben zaterdag Hoofdklasser Ajax laten weten ook volgend seizoen actief te zullen zijn op De Toekomst. Afgelopen week werd een overeenkomst bereikt met verdediger Roy Deken, middenvelders Donny van der Dussen, Stanley Akoy en aanvaller Reda Kharchouch.

Het viertal is bezig aan hun eerste seizoen bij Ajax. Deken en Kharchouch waren afkomstig uit de regio door in de zomer over te stappen van respectievelijk Pancratius en VVA/Spartaan. Van der Dussen liet het Rotterdamse Leonidas achter zich en Stanley Akoy verkoos een vertrek naar Amsterdam boven Lelystad ’67.

Stanley Akoy heeft inmiddels een basisplaats veroverd op het middenveld van Ajax.
Stanley Akoy heeft inmiddels een basisplaats veroverd op het middenveld van Ajax.

In het begin van het seizoen had alleen Van der Dussen een basisplaats in de ploeg van trainer Jorg Smeets, maar de andere drie wisten zich de afgelopen maanden ook te ontwikkelen tot vaste waarden bij de middenmoter in de Hoofdklasse. Ajax bezit momenteel de zevende plaats en hervat de competitie, na de bekeruitschakeling tegen competitiegenoot Swift, over anderhalve week pas tegen Odin ’59.

Roy Deken in duel tegen Bennekom.
Roy Deken in duel tegen Bennekom.

De vier zijn de eerste spelers die zich hebben verzekerd van een langer verblijf bij de Amsterdammers. Alleen Kenneth Misa-Danso koos voor een vertrek (hij speelt volgend seizoen voor Quick Boys) en met de rest van de selectie zal de komende periode gesproken worden over de toekomst.

Foto’s RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!