Kharchouch (OFC) gaat voor bekerstunt: “Waarom zouden wij dat niet kunnen?”

In het kader van de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker krijgt derdedivisionist OFC donderdagmiddag eredivisionist FC Emmen op bezoek. Met in het achterhoofd de stunt van AFC (tegen Telstar) twee dagen geleden verwacht topschutter Reda Kharchouch dat de Oostzaners een kans maken.

“Het is altijd leuk om zo’n wedstrijd te spelen”, trapt Kharchouch af. “Ik schat onze kansen zeker niet minimaal in. Het is niet alsof we tegen Ajax of Feyenoord spelen, wij spelen tegen FC Emmen. We maken dus gewoon een kans.” Dat amateurclubs weleens voor een stunt zorgen in de KNVB Beker, geeft de spits goede moed. “Je ziet dat AFC en Noordwijk (tegen Sparta, red.) stunten. Waarom zouden wij dat dan niet kunnen?”

De derdedivisionist beleefde afgelopen weekend een slechte generale repetitie door de topper tegen koploper Jong FC Volendam met 1-3 te verliezen. “Ik vond dat we slordig waren, dat gebeurt helaas weleens”, blikt Kharchouch terug. “Misschien was het tik op het juiste moment. Het is nog vroeg in het seizoen, dus liever nu dan in een later stadium.”

In de kwalificatie was Kharchouch trefzeker tegen HHC Hardenberg (0-3 zege) en in competitieverband vond de van Quick Boys overgekomen spits al vijf keer het net. “Het is een goede start, na een blessure van zeven maanden. Maar het moeten er nog wel wat meer worden. Daar gaan we dit seizoen ook voor.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC