Kid Ronday achtste speler die bij Ajax vertrekt

Ook Kid Ronday vertrekt na dit seizoen bij zaterdag Hoofdklasser Ajax. De 22-jarige spits kwam in de zomer van 2013 over van tweedeklasser Monnickendam, maar kon in Amsterdam niet uitgroeien tot vaste waarde.

Ronday kwam dit seizoen naar eigen zeggen niet genoeg aan spelen toe en vindt het dus tijd om zijn heil ergens anders te gaan zoeken. “Na drie mooie en leerzame jaren komt er een einde aan mijn Ajax tijdperk. Ik heb veel geleerd en mooie en mindere momenten meegemaakt. Door pech met blessures is het me niet gelukt om de vaste spits te worden. Trainer Jorg Smeets zag mij dit seizoen niet als een spits die paste in zijn systeem waardoor ik heb besloten dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.”

Ronday is alweer de achtste speler die bij Ajax vertrekt. In een eerder stadium gaven ook doelman Brian van der Werff (FC Lisse), Glenn van Zoolingen (AFC), Kenneth Misa-Danso (Quick Boys), Raymond Lagerburg (Loosdrecht) Donny Rijnink (nog niet bekend) en Sergio Cameron (Hoofddorp) al aan de club te zullen verlaten.

Foto: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)