Kiri Kalaitzis is de nieuwe hoofdtrainer van VPV Purmersteijn
(Foto: Jaap Maars)

Kiri Kalaitzis langer door bij RKDES: “Een erg fijne club”

Zondag derdeklasser staat ook volgend seizoen onder leiding van Kiri Kalaitzis. De 38-jarige oefenmeester, bezig aan zijn zijn eerste klus als hoofdtrainer, heeft deze week zijn contract in Kudelstaart met een jaar verlengd.

“Het is een erg fijne club. Echt een dorpsclub”, zegt Kalaitzis, die het naar zijn zin heeft bij de nummer twee van de zondag derde klasse Q1. “Alles wordt hier goed geregeld voor een hoofdtrainer en daardoor kan ik me volledig focussen op het voetbal en alle randzaken vergeten.”

Zijn ploeg staat met één been in de promotiepoule en heeft zondag genoeg aan een punt tegen FC Aalsmeer. De oefenmeester gaat voor meer. “Ik wil daar niks van weten. Het is prima dat we aan een punt genoeg hebben, maar we gaan altijd voor de winst en helemaal tegen Aalsmeer.”

Kalaitzis is erg tevreden met de selectie die hij tot zijn beschikking heeft. “We hebben een ploeg die bestaat uit vrienden zoals je wel vaker hebt bij een dorpsclub. Iedereen werkt keihard voor elkaar en we beschikken daarnaast ook over erg veel kwaliteit. Volgens mij kan je altijd wel wat goede spelers gebruiken, maar de groep die ik nu heb is in potentie gewoon een hele goede.”

Daarmee hoopt hij volgend seizoen in de tweede klasse uit te komen. “Wij gaan er alles aan doen om te promoveren en ik denk dat het ook kan met deze selectie. Het is wel lastig, omdat we niet weten wie we tegen gaan komen in de promotiepoule, maar we moeten er gewoon voor zorgen dat wij er staan.”

Foto: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)