Home / Algemeen / Kleine zege in Hoek niet voldoende voor Ajax

Kleine zege in Hoek niet voldoende voor Ajax

Ajax zal in een verliezersfinale tegen Capelle een plek in de Derde Divisie moeten afdwingen. De ploeg van Jorg Smeets won weliswaar op bezoek bij Hoek (1-2), maar het resultaat over twee wedstrijden was niet genoeg om te promoveren. Volgende week krijgen de Amsterdammers op neutraal terrein een extra kans.

In Zeeuws-Vlaanderen had Smeets niet de beschikking over vaste krachten Chima Bosman, Bilal el Amrani en Stanley Akoy. Langzaam kwam Ajax in het duel en voetbalde een stuk vrijer. Na een kwartier hadden de bezoekers een beetje hulp nodig van Hoek. Zinou Chergui tastte volledig mis waardoor Ricardo Fransberg de bal eenvoudig kon oppikken en binnen schieten: 0-1. Nadat doelman Jordi de Jonghe vervolgens zelfs de 0-2 van Fransberg voorkwam, werd hij in de 25ste minuut alsnog voor de tweede keer gepasseerd door de jonge aanvaller. Met een fraaie lob was de spanning helemaal terug en de stand over twee wedstrijden gelijk.

Het werd steeds stiller op een bomvol sportpark in Hoek. Ajax had de stunt compleet kunnen maken toen Jack van Moerkerk alleen op het vijandelijke doel werd afgestuurd. Oog-in-oog met De Jonghe schoof de middenvelder de bal centimeters langs de paal. In de slotfase van de eerste helft kwamen de Amsterdammers juist goed weg. Ruben Besuyen en Chergui slaagden er niet in de aansluitingstreffer te produceren.

Uitgerekend de eerste serieuze kans van de tweede helft was direct raak voor Hoek. Ajax kreeg de bal niet weg, Bram Leroy (in de heenwedstrijd ook trefzeker) kreeg de bal plots voor zijn voeten en liet doelman Stephan Veenboer kansloos: 1-2. Hierna konden de bezoekers lang niet meer zo nadrukkelijk hun stempel drukken op het duel als voor de rust. Hoek had voldoende aan de krappe nederlaag om te promoveren, nadat de Zeeuwen in Amsterdam met 1-3 wonnen.

Omdat Ajax geen vuist meer kon maken, bloedde het duel langzaam dood en kon Hoek het promotiefeestje voorbereiden. Ondanks een prima poging in de return was de 1-2 zege niet voldoende voor de Amsterdammers. Komend weekend krijgt Ajax op neutraal terrein, vermoedelijk in de Bollenstreek, een extra kans tegen derdedivisionist Capelle.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Verslag Marcel Wagenmakers
Archieffoto HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend