Home / Algemeen / Kluivert gelukkig in Duitsland: “Past beter bij mijn kwaliteiten”
Justin Kluivert

Kluivert gelukkig in Duitsland: “Past beter bij mijn kwaliteiten”

Justin Kluivert vloog na 2 jaar in Ajax 1 uit naar Rome om te beginnen aan zijn Italiaanse avontuur. Geslaagd avontuur? Daar staat nog altijd een groot vraagteken achter, maar hij is inmiddels in Duitsland voor een nieuw avontuur. RB Leipzig huurde hem kort voor het sluiten van de transferperiode. In Duitsland heeft hij het erg naar zijn zin.

De geboren Amsterdammer had vanaf het moment dat hij bij Ajax kwam al een grote verwachting boven zijn naam hangen. De zoon van legendarische spits Patrick Kluivert moest bij de Amsterdamse hoofdmacht in de voetsporen komen van zijn vader. De 21-jarige Kluivert heeft bij Ajax van zijn beste kant laten zien, maar na 11 jaar verliet hij toch zijn jeugdliefde.

Op 16-jarige leeftijd tekende Kluivert zijn eerste profcontract en behaalde hij als grootste hoogtepunt de Europa League finale met Ajax. Helaas kon hij niet net als zijn vader een finale beslissen, maar kreeg hij wel van een groot trainer José Mourinho een compliment na afloop. “Hij zei tegen mij dat hij onder de indruk was van mij en wenste mij veel succes verder,” vertelt hij in de show Andy van der Meijde op Videoland.

Zeist

In maart 2018 mocht Justin Kluivert voor eerst melden voor het grote Nederlands elftal, maar na twee invalbeurten heeft Kluivert tot nu toe daar geen vervolg aan kunnen geven en meldde hij zich vaker voor Jong Oranje. Oud-ploeggenoten als Frenkie de Jong en Donny van de Beek ziet hij nu langs zich fietsen en op een ander veld trainen, maar de 21-jarige buitenspeler heeft er echter nog alle vertrouwen in. “Ik ben harstikke trots dat ik mij weer mag melden in Zeist, of dat nou voor Jong Oranje is maakt niet heel veel uit.” Kluivert speelde zondagmiddag, maar 15 minuten, maar dat heeft alles te maken met volgende wedstrijd tegen Jong Portugal.

“Aankomende woensdag zal ik starten. Dat heeft de trainer mij tenminste verteld. Ik heb lang niet gespeeld met de jongens en het was vandaag even proeven naar de manier van spelen.” Kluivert heeft inmiddels al een rugzak vol ervaring en probeert daarmee sommige jongens te helpen waar hij kan helpen. “Ik heb van deze groep volgens mij het vaakst aan het grote Oranje mogen ruiken en met die ervaring en ervaring uit het buitenland geef ik het nodige advies, maar andersom gebeurt dat ook.” Kluivert moet het zonder zijn maatje Noa Lang doen en ziet dat als een groot gemis. “Noa is een geweldige speler en kan je in de wedstrijd een overwinning bezorgen. Het is jammer dat hij er niet bij is, maar ik ben erg trots op hem hoe die het doet bij zijn nieuwe club.”

Duitsland

Net voor het sluiten van de zomerse transferperiode verruilde Kluivert Italië voor Duitsland. “Kort voor het einde van de transferperiode besloot ik dat ik weg wilde. De Duitse competitie past denk beter bij mijn kwaliteiten en dat is een van de grootste redenen waarom ik naar Leipzig ben gegaan.” Kluivert leert elke dag nog veel bij zijn nieuwe club en weet dat er nog genoeg wedstrijden zijn waar hij zijn kwaliteiten kan laten zien. In Italië kwam Kluivert tot achtenzestig wedstrijden en wist hij 9 keer te scoren voor de Romeinen. “In Italië richten trainers zich meer op het verdedigen en zijn de ruimtes achterin erg klein. In Duitsland zijn de ruimtes iets groter en wil de trainer graag aanvallend voetbal spelen.” Over een transfer naar Nederland heeft de buitenspeler niet nagedacht. “Nederland is geen stap terug, maar ik had kort de tijd en wilde wel een stap vooruitzetten. Ik kom net van Nederland en wilde niet nu al terug, misschien wel later in mijn carrière.”

Tekst: Auke Kooreman

Foto: Orange Pictures

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)