Home / Algemeen / Knap debuut Waterwijk in 3e klasse

Knap debuut Waterwijk in 3e klasse

Het pas gepromoveerde ASC Waterwijk deed het voor eigen publiek uitstekend. De ploeg van coach Mark de Boer kreeg De Posthoorn op bezoek en stuurde de gasten puntloos terug naar Amersfoort (2-1)

In de beginfase van de wedstrijd waren er kansen over en weer maar de afwerking liet te wensen over. In zesde minuut kwamen de gasten toch op voorsprong toen een toegekende vrije schop van ongeveer twintig meter door Danny Dragt met veel effect  onhoudbaar voor Waterwijk doelman Wilco Mackaay in het doel verdween.

Waterwijk herpakte zich en met goed positiespel werd de tegenstander onder druk gezet. De tegenstander ving dit goed op en loerde op de counter maar bij Waterwijk was men attent en liet men zich niet verrassen. Pas in de 43ste minuut viel verdiend de gelijkmaker toen Franky Henze met een vlammend diagonaal schot Almeerse supporters liet juichen 1-1.

Voor de rust gebeurde er niets meer, maar na de thee was het een richtingsverkeer want de Posthoorn werd op eigen helft vastgezet en dat leverde de ploeg uit Almere de nodige kansen op. De goed spelende Dirk Rijkboer had nog een mogelijkheid maar het leverde desondanks niet het gewenste resultaat op. Ver in de tweede helft kwam Joel van Ooijen in het veld en dat pakte aardig uit. Er kwam meer spirit in de ploeg en dat kon Waterwijk best gebruiken. In de 63e minuut viel dan toch de verdiende winnende treffer toen Ronald Morlog uit een voorzet fraai inkopte 2-1. De Posthoorn liet het hier niet bij zitten en kwamen nog een keer gevaarlijk door maar Waterwijk doelman Mackaay reageerde uitstekend en kon de mogelijkheid nog net tot hoekschop verwerken.

Verder bleven de Almeerders tot het einde attent en had de uitslag zelfs veel hoger kunnen zijn als men bij de thuisclub niet zo nonchalant met de mogelijkheden was omgesprongen. Het bleef bij deze stand en kon ASC Waterwijk op een uitstekend debuut in de derde klasse terug kijken. De technische staf was dan ook uiterst tevreden en kijkt men met veel vertrouwen naar de volgende tegenstander en dat is Eemboys.

Verslag Herman de Wit