Sander Middelbeek - Foto: Rob van Vliet

Knap punt voor Ajax in Genemuiden

Ajax ging zaterdag op pad naar Overijssel, voor een ontmoeting met de nummer 2 van de competitie: Genemuiden. Kon Ajax het goede gevoel daar vasthouden? Het had in ieder geval Dico Koppers en Roy Deken weer terug in de basis.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege het overlijden van de bij Ajax zaterdag betrokken Lauwrens Reder. Daarna begon de thuisclub begon overtuigend, binnen het kwartier hadden Bart Jan Brouwer en Osama Ben Kaddour al diverse serieuze waarschuwingen afgegeven en was derde doelman Axel Weitz al aardig warm geschoten. Ajax daarentegen werd slechts eenmaal dreigend via Timo van Roemburg. De thuisclub troefde voor de rest Ajax af op alle fronten. Na ruim een half uur haakte Deken Yoran Popovic en kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Popovic ging zelf achter de bal staan en zag Weitz de bal uit de hoek duiken. De scheidsrechter oordeelde echter dat hij te vroeg van zijn lijn ging dus moest de strafschop opnieuw. Dit keer ging Ossam Ben Kaddour achter de bal staan, maar ook dit keer redde Weitz. Vlak voor rust viel alsnog de 1-0, toen Noureddine Boutzamar de geheel vrijstaande Martijn Eekhoorn vond, die van dichtbij de dik verdiende 1-0 binnen tikte.

De bespreking in de rust had een goede uitwerking, want na rust stond er een ander Ajax. Het had nu wel die gretigheid en de juiste mentaliteit. Dat bewees Serghino Sanches al in de 52e minuut, toen zijn voorzet net niet door Timo van Roemburg kon worden binnen gegleden. Ajax was de baas geworden op het veld en het was wachten op de gelijkmaker. Een solo van Van Roemburg ging na ruim een uur nog naast, maar uiteindelijk werd Ajax beloond. Ondertussen had het ook Kenneth Misa Danso, terug na lang blessureleed, weer in de ploeg als extra wapen. Een kwartier voor tijd viel uiteindelijk de 1-1. Deken zag Van Roemburg vertrekken en oog in oog met doelman Streutker schot Van Roemburg de bal diagonaal binnen.

Vlak voor tijd moest Ajax nog even vrezen toen er op 25 meter van het doel en vrije trap genomen mocht worden door de thuisclub, maar de voorzet werd simpel uit de lucht geplukt door uitblinker Axel Weitz. Daarna kreeg Ajax met Deken zelfs nog een kans op de winnende goal, maar Streutker keerde zijn inzet. Al met al was het gelijkspel een goede afspiegeling.

Na afloop was Sander Middelbeek duidelijk in zijn mening en visie. Zo zag hij een groot verschil tussen de eerste en tweede helft. Hij verweet zijn jongens in de eerste helft onder andere dat de intensiteit waarmee Genemuiden Ajax bestreed niet op juiste waarde is ingescha: “Dan loop je continu achter de feiten aan en geef je teveel ruimte weg, met als gevolg dat Genemuiden kansen kreeg. En mooi voorbeeld was de 1-0 vlak voor rust. Axel houdt ons geweldig in de wedstrijd, maar vervolgens letten we even niet goed op bij een vrije trap op de middenlij , laten mannetjes vrij lopen. Dan ga je alsnog met een achterstand de rust in, typerend voor de eerste 45 minuten”, zo zag de trainer. Over de tweede helft was hij meer tevreden: “Na rust hebben wij de rollen omgedraaid nu hadden wij die intensiteit en hebben zo de wedstrijd naar ons hand gezet. Zeker na de wissels kregen we nog meer grip op het duel en was uiteindelijk de 1-1 dik verdiend.” Trainer Middelbeek kijkt dan ook positief naar de toekomst, ondanks dat er met Huizen en Eemdijk twee zware tegenstanders in het verschiet liggen.

Tekst: Marcel Wagenmakers

Archieffoto: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)