Knappe bekerzege Waterwijk op eersteklasser Hierden

Kersverse tweedeklasser Waterwijk heeft tegen Hierden een uitstekende prestatie neergezet. De ploeg van de nieuwe trainer Ron Gerlof opende de bekercampagne met een overtuigende 5-1 zege op de eersteklasser.

Terwijl de bezoekers uit Gelderland in de eerste twintig minuten meer balbezit hadden dan Waterwijk, kantelde dit nadat de thuisploeg in de twintigste minuut door een benutte strafschop van Niels van der Zaal (overgekomen van Zuidvogels) aan de leiding kwam. Een klein kwartier later werd deze voorsprong verdubbeld. Hierden-verdediger Kevin Schut liet zijn eigen doelman John van Klompenburg kansloos: 2-0.

Hierden kreeg voldoende kansen om iets terug te doen, maar moest vlak voor rust ook een derde tegentreffer incasseren. Jerry Osei rondde een solo fraai af en met een 3-0 ruststand zat Waterwijk op rozen. Op het moment dat Miquel Welles er na een uur spelen zelfs 4-0 van maakte, was dat ook gelijk de beslissing.

Brian Klaassen slaagde er vanaf elf meter in om de eer te redden voor de bezoekers. In die fase verslapte Waterwijk, alleen verzuimde Hierden door te drukken. Stefan Jansen en Edmund Mijnheer lieten een goede mogelijkheid onbenut. Mike van Pareen maakte vervolgens aan alle onzekerheid een eind door de 5-1 eindstand op het scorebord te zetten.

Het verschil tussen beide ploegen was dat de Almeerders veel beter met hun kansen omsprongen. “Ik ben tevreden over de wedstrijd en de inzet van mijn ploeg, maar ik heb ook genoeg verbeterpunten gezien”, zei Ron Gerlof, die het deze zomer heeft overgenomen van Ed Otten. “Aan die punten gaan wij de komende weken werken.”