Knappe overwinning Ajax (vrouwen) tegen Brescia

De vrouwen van Ajax hebben hun debuut in de UEFA Women’s Champions League opgeluisterd met een overwinning. De ploeg van Benno Nihom won op De Toekomst met 1-0 van Italiaanse Brescia door een laat doelpunt van Linda Bakker.

De Amsterdammers begonnen niet goed voor de uitgelaten thuissupporters, want na 21 minuten spelen zag Ajax aanvalster Marjolijn van den Bighelaar met een rode kaart het veld verlaten. Een slaande beweging naar Monica Mendes werd bestraft door scheidsrechtster Lorraine Clark.

Na de rode kaart werden de Italianen dreigender. Cristiana Girelli kreeg een goede kans, maar keepster Eli Sarasola (in de competitie voor zes wedstrijden geschorst) keerde deze poging. Even later schoot Valentina Giacinti uit kansrijke positie naast.

Ondanks de ondertalsituatie hield Ajax vrouwen. Op wat kleine mogelijkheden voor Brescia na gebeurde er niet veel. Tot de 88ste minuut. Desiree van Lunteren gaf een voorzet op invalster Linda Bakker, die via de binnenkant van de paal de 1-0 binnen kopte. Dat was het eerste doelpunt ooit in Amsterdam in de Champions League voor vrouwen. In de blessuretijd kreeg Mendes nog een grote mogelijkheid, maar zij schoot de bal van dichtbij over het doel van Sarasola.

Door de 1-0 overwinning heeft Ajax een goede uitgangspositie voor het behalen van de tweede ronde. De return is volgende week woensdag in het Stadio Mario Rigamonti. Die wedstrijd begint om 20:30 uur.