Knappe zege OSV op bezoek bij koploper Zaanlandia

In een zonnig maar koud Zaandam werd koploper Zaanlandia vandaag verrassend afgetroefd door een gretig OSV. Het elftal uit Amsterdam-Noord speelde sterk en won uiteindelijk verrassend met 1-3. Door de zege eindigt OSV 2014 met zestien punten en bezet het de veilige tiende plek in 3B.

Zaanlandia kwam zeer snel op een 1-0 voorsprong door een misverstand achterin bij OSV. Jeremy Kho strafte dit in de eerste minuut genadeloos af, 1-0. In de fase daarna zocht OSV het randje op. Het had enig risico in zich, maar scheidsrechter Van der Werff  liet het toe. De thuisploeg raakte hierdoor enigszins van slag en OSV kwam hierdoor steeds meer in de wedstrijd. Zaanlandia liet OSV het spel maken en gokte vooral op de snelle tegenaanval. Na ruim een half uur kreeg OSV op de rand van de zestien een vrije trap te nemen. Mitchel Bijvoet krulde de bal over de muur, maar een verdediger op de doellijn kon de bal nog wegkoppen. De afvallende bal kon door Brian Coolen voor worden gegeven en Rik Smit tikte bij de eerste paal de 1-1 binnen.

osv3
Na de thee kwam OSV weer goed voor de dag. Men won de meeste duels en hadden vaak de tweede bal. Ook voetballend was het de bovenliggende partij. Toch bleef het oppassen voor de handige aanvallers van Zaanlandia. Met een klein uur op de klok was het dan ook niet onterecht, dat OSV op voorsprong kwam. Rik Smit soleerde zich door de verdediging en oog in oog met de doelman bleef hij koel en schoof de 1-2 tegen de touwen.

osv

Zaanlandia ging daarna iets meer de aanval zoeken, maar echt in problemen kwam OSV niet. Met nog een kwartier te gaan was de thuisploeg wel heel dicht bij de gelijkmaker, maar met een katachtige redding hield doelman Kevin Berrevoets zijn ploeg op de been. Vijf minuten later werd de voorsprong zelfs verdubbeld. Nicky Roele speelde vanaf de middenlijn terug op Kevin en onder druk ramde hij de bal gelijk naar voren. Nicky was inmiddels naar het centrum gelopen en kreeg van daaruit een vrije doorgang richting het vijandelijk doel. Met een lage schuiver zorgde hij voor de 1-3 en de beslissing van de wedstrijd.

osv2
Foto´s en verslag OSV website

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV