aalsmeer
Valies heeft op aangeven van Vahle de 0-2 binnen getikt en stelt de overwinning veilig

Knokkend FC Aalsmeer blijft op koers voor promotie naar eerste klasse

FC Aalsmeer heeft zaterdagmiddag goede zaken in Voorhout gedaan in strijd om promotie naar de eerste klasse. De koploper uit zaterdag 2d versloeg Foreholte op eigen veld met 0-2. Een rode kaart in de tweede helft voor Thomas Bakker dreigde nog even roet in het eten te gooien, maar de ploeg van Verdonkschot hield prima stand.

Aalsmeer doet volop mee in strijd om promotie naar de eerste klasse. Daarom zou puntenverlies ontzettend duur zijn, tegen een sterk en goed voetballend Forholte. Verdonkschot: “We wisten dat ons een lastige middag te wachten zou staan. Forholte is één van de beter voetballende ploegen in de competitie. Tel daarbij op dat de impact van twee overleden leden afgelopen week gigantisch is, dan weet je dat je het moeilijk gaat krijgen en zij dubbel gebrand zijn op een overwinning.”

Voorafgaand aan de wedstrijd stond het sportpark massaal stil bij het overlijden van Floris van Dam en Rosanne Bekkerin. Van Dam en zijn partner Bekkerin kwamen zondag 26 maart om bij een noodlottig ongeval in Duitsland. Er werd een indrukwekkende één minuut stilte in acht genomen en fakkels ontstoken. Foreholte speelde uiteraard de wedstrijd met rouwbanden.

Een lust voor het oog werd de voetbalmiddag in Voorhout niet in de eerste helft. Het spel van Aalsmeer was stroperig aan de bal, Aalsmeer zocht te vaak voor de moeilijke oplossing, terwijl de Zuid Hollandse opponent niet in staat was heel veel vervelende speldenprikken uit te delen. Hoewel Foreholte na ruim twintig minuten het zijnet wist te vinden en zo een forse waarschuwing aan Aalsmeer uitdeelde, was het Aalsmeer dat vijf minuten later op voorsprong kwam. Mike Dam zorgde voor het voorbereidende werk, Luke Vahle ronde af: 0-1.

aalsmeer
Vahle neergehaald, scheidsrechter wuift weg

In de tweede helft trok Aalsmeer de wedstrijd toch naar zich toe. Uiteindelijk was het Calvin Valies die op aangeven van Luke Vahle de ban in de tweede helft brak: 0-2. Via een geweldige uithaal maakte de aanvaller het verschil. Verdedigend stond het als een huis bij Aalsmeer, met uitbraken was het onzorgvuldig. Forholte speelde opportuun na de rode kaart voor Bakker. Goed keeperswerk van Nick van der Wiel, die met verve Saverio Zondag verving in dit duel, voorkwam schade.

aalsmeer
Rood Thomas Bakker

Verdonkschot was uiteraard goed te spreken over de prestaties van zijn ploeg: “We hebben weer keihard gewerkt en gestreden. We hebben met tien man gespeeld de laatste fase. De rode kaart was een domper, het was ook een ongelukkige samenloop van omstandigheden. We hebben goed verdedigd onder lastige omstandigheden en de drie punten zijn altijd welkom, vandaag misschien wel dubbel.”

Dat alles na een turbulente week voor tegenpartij Forholte dat zijn huid duur verkocht. Met nog zes duels voor de boeg, waarvan vier op eigen veld waar FC Aalsmeer nagenoeg onverslaanbaar is, ziet het er zeer gunstig uit. De ploeg is na de winterstop nog ongeslagen, met liefst acht overwinningen op rij. De marge van vijf-zes punten voorsprong is nog niet genoeg om nu al de polonaise te lopen.