Knooppunt haalt in bekerkraker uit tegen Lebo

’T Knooppunt heeft zich ten koste van ASV Lebo geplaatst voor de halve finale van de zaalvoetbalbeker. De ploeg van Carmelo Nieddu nam in de Amsterdamse derby met ruime cijfers goed revanche op de competitienederlaag, eerder dit seizoen. Na een 6-1 ruststand was de wedstrijd al gespeeld, uiteindelijk stond 8-1 na afloop op het scorebord.

Enkele minuten na het laatste fluitsignaal droop Lebo af naar de kleedkamer, waren de spelers van ’t Knooppunt al uitgefeest met de supporters (in grote getale gekomen naar de Sporthallen Zuid), totdat ook trainer Carmelo Nieddu werd toegejuicht en –gezongen. Onder diens leiding werden – na zijn komst tijdens de winterstop – slechts vier punten uit de eerste drie wedstrijden gepakt. “Maar nu heb ik ze, de supporters en het bestuur, iets terug kunnen geven voor hun vertrouwen.”

Voor de zoemer vierde de bank van 't Knooppunt al een klein feestje.
Al voor het afgaan van de zoemer vierde de bank van ’t Knooppunt een klein feestje.

Niet alleen was stadsgenoot en rivaal Lebo verslagen, het was ook nog met duidelijke cijfers. Nieddu kon genieten van de feestvreugde. “Natuurlijk ben ik tevreden. De manier waarop we winnen is hartstikke mooi. Vanaf het begin waren we al scherp, precies zoals ik had gevraagd. Voetballen kunnen we allemaal, maar het moet ook mentaal goed zitten bij de spelers. Dat was vandaag zo. Alleen moeten we nu doorgroeien en dit in meer wedstrijden laten zien.”

De eerste helft verliep immers nagenoeg perfect voor de koploper van de eredivisie. Binnen de minuut werd de score al geopend door Jamal el Ghannouti met een rake punter. Op het moment dat Lebo de eerste kleine kansen kreeg, sloeg ’t Knooppunt met wat geluk in de tegenaanval toe. Een pass van Najib el Allouchi werd via een been van een Lebo-verdediger tot doelpunt verwerkt.

Knooppunt - ASV Lebo

Daarna ging het snel. Na negen minuten was het nog 2-0, amper drie minuten later stond de teller op 5-0 voor de thuisploeg. Op de counter maakten Tevfik Ceyar en El Ghannouti optimaal gebruik van de slippertjes van Lebo, terwijl Omar Tissoudali (in de competitiewedstrijd nog de grote man aan Lebo-zijde) de bal ongelukkig in zijn eigen doel schoot.

De wedstrijd leek zo al na ruim tien minuten beslist, zeker toen Soufian El Adel na een goede combinatie met Mo Darri de voorsprong op 6-0 bepaalde. Vlak voor rust kreeg Lebo door getreuzel bij doelman Manuel Kuyk via Zaïd El Morabiti een eretreffer cadeau en het was ook niet meer dan dat. Hoewel Lebo in de tweede helft het meeste balbezit en de betere kansen had, was Kuyk telkens een flinke sta-in-de-weg voor de ploeg van Calvin Blankendal.

In plaats van dat Lebo zichzelf beloonde met een paar treffers, liep ’t Knooppunt in de tegenaanval nog verder uit. Een rebound van El Adel en een beheerste lob van aanvoerder Jeroen de Groot zorgden voor de 8-1 eindstand. De pijp was inmiddels leeg bij Lebo, dat niet meer in staat was iets terug te doen. Zo bereikte ’t Knooppunt op overtuigende wijze de halve finale van de beker.

“Dit is een pijnlijke, maar goede les”, zei Lebo-trainer Blankendal over de ruime nederlaag. “We hebben terecht verloren. Wij moeten het van het collectief hebben, maar als een aantal dingen niet meer zo makkelijk gaan als voorheen, dan kan je een keer in een dalletje terecht komen. Dat is onderdeel van het groeiproces. Nu staan we weer met beide benen op de grond.”