Home / Algemeen / Knooppunt-Marlene maandag zonder publiek

Knooppunt-Marlene maandag zonder publiek

De derde en beslissende wedstrijd in de halve finale van de play-offs voor het landskampioenschap in de zaal tussen ‘T Knooppunt en FC Marlene zal maandag zonder publiek worden gespeeld in de Sporthallen Zuid. Dat heeft de tuchtcommissie van de KNVB na onderzoek vrijdagavond besloten.

De wedstrijd zou eigenlijk dinsdag gespeeld worden, maar door ongeregeldheden na afloop van de tweede wedstrijd (vorige week vrijdag, red.) werd dit duel uitgesteld. De KNVB wilde onderzoeken wat er precies was gebeurd, nadat supporters van ‘T Knooppunt enkele spelers van FC Marlene zouden hebben belaagd. De Amsterdammers hadden vlak daarvoor na verlenging (7-10) verloren van de ploeg uit Heerhugowaard, waardoor een derde wedstrijd noodzakelijk is om de beslissing te brengen in de halve finale.

Na het onderzoek van een paar dagen werd ‘T Knooppunt daar door de tuchtcommissie van de KNVB vrijdagavond (gisteren) voor gestraft. “‘T Knooppunt moet haar eerstvolgende wedstrijd zonder publiek spelen”, vertelt persvoorlichter Hans van Kastel aan het Noordhollands Dagblad. “Verder worden ze voorwaardelijk uit de competitie genomen. Met een proeftijd van twee jaar.”

Dat betekent dus dat de Sporthallen Zuid aankomende maandagavond stil zal zijn als de derde en beslissende wedstrijd op het programma staat. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de finale voor het landskampioenschap, waarin ASV Lebo de tegenstander is. Een Amsterdamse finale is dus nog mogelijk.

Foto boven: Charly Olf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)