Knooppunt na verlenging in play-offs onderuit tegen FC Marlene

‘T Knooppunt heeft een derde wedstrijd nodig in de halve finale van de play-offs voor het landskampioenschap. Na een overwinning vorige week verloor de ploeg van Carmelo Nieddu nu in de eigen Sporthallen Zuid van FC Marlene. Een eindstand van 7-7 in de reguliere speeltijd betekende een verlenging, waarin de gasten aan het langste eind trokken: 7-10. In de best-of-three staat het nu gelijk en dinsdag treffen beide ploegen elkaar opnieuw voor een plek in de finale.

FC Marlene moest aanvallen om de kans op een ticket voor de finale in leven te houden. De gasten uit Heerhugowaard begonnen ook goed door de openingstreffer van Anouar Boukhari, maar binnen een mum van tijd waren de rollen door Knooppunt omgedraaid. Teyvik Ceyar (twee keer) en Sofian el Adel zorgden voor de 3-1 voorsprong. Toen Mo Darri vlak daarna een grote fout in de verdediging afstrafte met de 4-1, leek een derde wedstrijd ver weg voor FC Marlene.

Toch gaven de gasten zich nog niet gewonnen en vocht FC Marlene zich door doelpunten van Boukhari en Zakaria Amrani goed terug in de wedstrijd: 4-3. Ceyar herstelde de voorsprong voor de Amsterdammers op slag van rust nog naar twee doelpunten, maar vlak voor het rustsignaal bepaalde Tom Hofkamp de ruststand op 5-4.

Halverwege de tweede helft leek er opnieuw geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg toen er een stand van 7-4 op het scorebord stond, na doelpunten van Darri en Martin van Eeuwijk. FC Marlene koos voor de aanval, met een meevoetballende keeper, en ondanks dat de gasten het vele malen slecht uitspeelden, kreeg het toch loon naar werken.

De 7-5 van Boukhari zorgde voor veel vertrouwen bij de Heerhugowaarders, die door twee treffers van Sander de Zwart zelfs op gelijke hoogte kwamen. Het betekende een verlenging van twee keer vijf minuten zuivere speeltijd. Pas in de tweede helft van de verlenging werd het verschil gemaakt. Na de 7-8 van Boukhari leek er iets te knappen bij ‘T Knooppunt, dat nu zelf in de achtervolging moest. Daar maakte FC Marlene gebruik van door uit te lopen naar 7-10 dankzij Jeroen Kossen en Amrani.

Knooppunt-trainer Carmelo Nieddu was na afloop niet te spreken over zijn ploeg. “Ik ben zwaar teleurgesteld. We staan met 7-4 voor en hebben alles onder controle, maar geven dat zo gemakkelijk weg. Dat is gewoon schandalig slecht. Ik ben benieuwd of we dit nog kunnen rechtzetten. We zullen dinsdag zien hoeveel schade we hebben opgelopen, mentaal en fysiek. Maar als je dit op deze manier weggeeft, verdien je het eigenlijk niet om de finale te spelen. We hebben nog een kans en zullen die met beide handen aangrijpen.”

Dinsdagavond treffen beide ploegen elkaar opnieuw in de Sporthallen Zuid. De winnaar van die wedstrijd plaatst zich voor de finale in de strijd om het landskampioenschap tegen TPP/Rotterdam of ASV Lebo (tussenstand 1-0).