Knooppunt slaat aanval Lebo op koppositie af

Koploper ’t Knooppunt heeft zich officieel verzekerd van deelname aan de play-offs in de eredivisie zaalvoetbal. De ploeg van Carmelo Nieddu rekende in de Amsterdamse derby af met achtervolger ASV Lebo. ‘Op bezoek’ bij de concurrent wist ’t Knooppunt met 2-4 te winnen.

De thuiswedstrijd eerder in de competitie verloor ’t Knooppunt verrassend met ruime cijfers van ASV Lebo (3-8). Hier werd in de beker al revanche op genomen (8-1), maar opnieuw winst op de stadsgenoot zou natuurlijk goed voor het vertrouwen zijn richting de play-offs. Knooppunt is nu niet meer te achterhalen voor een plek bij die eerste vier, terwijl Lebo na deze nederlaag nog slechts één punt is verwijderd voor een ticket. “Leuke sfeer, sportieve wedstrijd. Dit zou een mooie finale zijn”, waren de woorden van Lebo-trainer Calvin Blankendal, alvast vooruitlopend op de zaken.

In de goed bezochte Sporthallen Zuid hadden beide ploegen in de openingsfase moeite om het ritme te vinden. Slechts een enkele keer werd het de doelman van de tegenstander echt lastig gemaakt. Het duurde ruim zes minuten voordat de score werd geopend. Een goed uitgespeelde aanval van Knooppunt werd door Ismail Hamdaoui van dichtbij binnen getikt. Het antwoord van Lebo liet niet lang op zich wachten, want veertig seconden later was de gelijkmaker al een feit. Een lastig schot van Nouredinne Oulad Ben Yousseff bracht de thuisploeg weer op gelijke hoogte.

Knooppunt-trainer Carmelo Nieddu juicht na de 0-1 van Ismail Hamdaoui

Het verschil werd uiteindelijk na negen minuten gemaakt door Illias Bouzit, die op aangeven van Mo Darri uit een snelle tegenaanval kon binnen tikken: 1-2. Daar kwam Lebo niet meer op terug. Knooppunt slaagde er zelf echter ook niet in om de score verder uit te breiden. Kans op kans werd door beide ploegen gemist, wat het voetbal slordiger maakte. Het bleef uiteindelijk bij 1-2 halverwege.

In de tweede helft was het snel gedaan. Twee vroege doelpunten van Knooppunt gooiden de wedstrijd al na vijf minuten na de rust in het slot. Gefrommel in de cirkel van Lebo werd door Bouzit van geprofiteerd en vervolgens zorgde een hoekschop ‘uit het boekje’ voor de 1-4. De lob van Jamal El Ghannouti werd in één keer op de pantoffel genomen door Adil Zouthane en El Ghanoutti tikte de volley bij de tweede paal binnen.

Aanvoerders Zaïd el Morabiti (Lebo) en Jeroen de Groot (Knooppunt) in duel met elkaar.

Knooppunt kon rustig achterover hangen en liet Lebo het spel maken. Veel grote kansen kon de ploeg van Calvin Blankendal niet creëren tegen de sterke muur van de gasten, al raakte Ben Yousseff nog wel de paal met een droge knal. Acht minuten voor tijd deed aanvoerder en international Zaïd el Morabiti nog wat terug met een rake vrije trap: 2-4. Enkele minuten later leek zelfs de aansluitingstreffer te vallen, maar Bouzit wist met man en macht de bal uit het doel te houden en Knooppunt-doelman Manuel Kuyk hiermee te redden.

Ook met een veldspeler meer zat de aansluitingstreffer er niet meer in voor Lebo. Knooppunt hield stand en sloeg daarmee de aanval op de koppositie in de eredivisie af. De ploeg van Carmelo Nieddu heeft nu vijf punten voorsprong op ASV Lebo, met ook nog een wedstrijd tegoed. “2-4 tegen Lebo, een erg goede ploeg dat veel progressie maakt, is netjes. Ik ga ervan uit dat wij op de eerste plaats zullen eindigen, dus dan kunnen we ons nu focussen op de bekerfinale tegen Hovocubo (vrijdag 25 maart in de Sporthallen Zuid, red.). Hovocobu is ook een goede ploeg, wij gaan ons nu opladen voor die lastige wedstrijd. En ik hoop natuurlijk dat wij als winnaar uit de strijd komen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de eredivisie zaalvoetbal.