Knooppunt trekt vlak voor tijd aan langste eind tegen AORC/Lebo

In de Amsterdamse zaalvoetbalderby heeft ’t Knooppunt na een spectaculaire slotfase koploper AORC/Lebo Vastgoed verslagen. De ploeg van Karim Loukili won met 4-3 door een doelpunt van Jeroen de Groot, vier seconden voor tijd. KNVB Zaalvoetbal maakte een samenvatting van deze derby.

In de eerste helft in de Sporthallen Zuid was het duidelijk AORC/Lebo dat het initatief nam. Het leverde een 0-2 voorsprong op via Romario Rietveld en Omar Tissoudali. Thuisploeg ’t Knooppunt kwam niet verder dan een schot op de lat van Mohamed Darri.

Na de rust kwam daar verandering. Twee doelpunten van Jeroen de Groot bracht ’t Knooppunt weer op gelijke hoogte. Het had zelfs op voorsprong kunnen komen, maar een treffer van De Groot werd tussendoor afgekeurd. Sofian El Adel zorgde wel voor de 3-2 voorsprong voor ’t Knooppunt.

Vlak voor tijd wist AORC/Lebo nog op gelijke hoogte te komen via Ashraf Azzouz: 3-3. De Amsterdamse derby leek daarmee te eindigen in een gelijkspel, totdat ’t Knooppunt vier seconden voor tijd nog een vrije trap kreeg die door De Groot werd benut: 4-3.

Door de overwinning is ’t Knooppunt naar de vierde plaats in de Eredivisie gestegen, een plek die straks recht geeft op deelname aan de play-offs. AORC/Lebo Vastgoed is daar al voor geplaatst, maar zakt wel naar de tweede plaats achter FC Eindhoven, de tegenstander volgende week in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.