Home / Algemeen / Knooppunt wil revanche op ‘strijdvaardig’ Lebo in bekerclash

Knooppunt wil revanche op ‘strijdvaardig’ Lebo in bekerclash

De kwartfinale van de zaalvoetbalbeker staat in het teken van een Amsterdamse kraker. Op vrijdagavond staan ’T Knooppunt en ASV Lebo tegenover elkaar in de Sporthallen Zuid. In de competitie ging ’t Knooppunt eerder dit seizoen pijnlijk onderuit (3-8) en dus is de thuisploeg gebrand op revanche. “Wij moeten nu ook ons strijdershart tonen.”

“Wij zijn er helemaal klaar voor”, is Lebo-trainer Calvin Blankendal luid en duidelijk. “De spelers leven voor zo’n wedstrijd. Zij kennen elkaar allemaal, emotioneel heeft deze wedstrijd een behoorlijke waarde en ik hoop dan ook op een super gemotiveerd Lebo.” Ook bij ’T Knooppunt zijn ze zich bewust van de belangrijkheid van deze wedstrijd. “Het leeft enorm binnen de spelersgroep”, aldus Carmelo Nieddu. “Ze zijn ambitieus, gretig en klaar voor deze absolute derby.”

Calvin Blankendal ASV Lebo
Trainer Calvin Blankendal verwacht vrijdag een super gemotiveerd Lebo tegen Knooppunt.

Lebo staat er momenteel goed voor met een tweede plaats op de ranglijst, vier punten achter koploper ‘T Knooppunt. Blankendal: “Wij zijn bezig met het neerzetten van een goede reeks. De nederlaag tegen Hovocubo kan een keer gebeuren en nu staan de spelers weer met beide benen op de grond. Ze weten nu weer wat ze moeten doen om de doelstelling: een plek in de play-offs en de volgende ronde van de beker, te behalen.”

Datzelfde geldt voor ’T Knooppunt, waar Carmelo Nieddu in de winterstop het stokje overnam van de vertrokken Khalid Elbaz. “De nederlaag in de competitie deed bij iedereen pijn. Niet alleen vanwege de uitslag, ook de manier waarop. De meeste spelers zijn niet afkomstig uit Amsterdam, maar weten wel hoe belangrijk deze topwedstrijd is. Wij moeten deze wedstrijd koste wat het kost winnen.”

Carmelo Nieddu Knooppunt
Sinds de winterstop heeft Carmelo Nieddu de leiding bij ‘T Knooppunt.

De trainerswissel bij ’T Knooppunt is ook Blankendal opgevallen. “Ik weet niet wat we nu van Knooppunt kunnen verwachten. Misschien hebben de spelers de competitiewedstrijd een beetje lichtzinnig opgevat en zal dat nu anders zijn. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee. Ze hebben nu ook een nieuwe trainer, wat voor invloed zal dat hebben op de spelers? Hun oude speelwijze was voor ons goed te analyseren, maar nu weten we niet precies waar we op moeten inspelen.”

Nieddu is in ieder geval duidelijk wat hij van de tegenstander kan verwachten. “Ik heb heel veel respect voor Lebo, de manier waarop zij spelen en voor elke meter strijden. Lebo heeft heel veel potentie. De spelers voetballen met een groot hart, gaan door het vuur voor hun trainer en dat vind ik mooi om te zien. Wij moeten vrijdag ook ons strijdershart tonen.”

Bekijk hier de samenvatting van de competitiewedstrijd eerder dit seizoen: 3-8.

Send this to a friend