Home / Algemeen / KNVB besluit om door te voetballen en wil regels rondom afgelasting aanscherpen
Bal

KNVB besluit om door te voetballen en wil regels rondom afgelasting aanscherpen

Nu er de komende weken wederom geen publiek welkom is in het (amateur)voetbal, pleitten sommige clubs in de Tweede en Derde Divisie voor het uitstellen van de komende wedstrijden.

De KNVB en de Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde divisies (CVTD) hakte woensdag de knoop door: er wordt doorgevoetbald wanneer dat kan. De belangrijkste reden daarvoor is dat er geen zekerheid is of de maatregelen na 3 weken zullen verdwijnen. Er komt dan nog meer druk te liggen op de tweede seizoenshelft, met extra doordeweekse wedstrijden tot gevolg.

Veel afgelastingen

De afgelopen weken werden in de Tweede en Derde Divisie veel duels afgelast vanwege coronabesmettingen bij één van de teams. De KNVB onderzoekt of het de regels kan aanscherpen, zodat er zoveel mogelijk doorgevoetbald kan worden.

Inhalen

Als een duel toch afgelast moet worden, blijft staan dat dit binnen 17 dagen ingehaald moet worden. Daarbij is maatwerk mogelijk, als er bijvoorbeeld een grote afstand moet worden afgelegd of sprake is van een derby. Zo wordt de derby van Spakenburg, die aanstaande zaterdag gepland stond, op een later moment ingehaald.

Archieffoto: Tom Poederbach

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)