KNVB-directeur Van der Zee is niet blij met straffen licentiecommissie

De drie punten in mindering die de licentiecommissie heeft uitgedeeld aan veertien clubs in de Tweede en Derde Divisie is iets waar directeur amateurvoetbal van de KNVB Jan Dirk van der Zee niet blij mee is. Maar dat is een open deur”, zegt Van der Zee op de website van de KNVB.

“Niemand zal dat leuk vinden. Maar de licentiecommissie heeft gesproken. En daar moeten we het voorlopig mee doen. Zo werkt ons licentiesysteem. Een licentiesysteem dat is ontwikkeld en in werking gesteld door het voetbal zelf; clubs en bond. Zo werkt het in ons voetbal. Aan de andere kant is het wel zo, dat de clubs in de hoogste amateurdivisies wél voldoen aan het grootste deel van de licentievoorwaarden. Zo is het ook. De wil is er dus.”

De KNVB wil niet bevestigen om welke veertien clubs het gaat, maar Het Amsterdamsche Voetbal heeft uit zeer betrouwbare bron weten te achterhalen welke clubs het zijn. Uit onze regio gaat het alleen om AFC. Vooral de zondag Derde Divisie kent veel clubs die gestraft zijn. Klik hier voor de lijst met namen.

“We moeten ons gedragen naar de regels die we elkaar hebben opgedragen. Ook omdat we met zijn allen hebben afgesproken, dat net onder de top van het betaald voetbal, clubs zich langzaam moeten voorbereiden op een entree in de top. Dat heeft consequenties en die zijn allemaal benoemd. Ze zijn bedoeld om straks onder gelijkwaardige omstandigheden met elkaar te gaan strijden. In één en dezelfde competitie dienen clubs aan dezelfde eisen te voldoen. Dat vindt iedereen logisch.”

“Ik hoop dat de clubs in kwestie zich ook verenigen, tijdelijk of definitief. Zodat we sneller kunnen schakelen met elkaar. Want we moeten hiermee verder. De licentiecommissie heeft namelijk onafhankelijk, maar wel in het belang van ons allemaal, gesproken. Zich baserend op de regels die we met elkaar zijn overeengekomen. Het is niet anders. Maar we gaan verder, samen, want in het voetbal kun je niets alleen. Dat is gelijk ook het mooie.”

Het hele interview met Jan Dirk van der Zee is te lezen op de website van de KNVB Begin januari sprak Het Amsterdamsche Voetbal met Van der Zee over de ontstane situatie. Hij kon toen nog niet weten dat het (voorlopig) zo zou aflopen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC