KNVB gaat harder optreden

De KNVB en de clubs zijn het zat dat de media op maandagmorgen worden overspoeld door berichten over gestaakte wedstrijden en incidenten en wil deze vergrijpen nog harder gaan aanpakken.

Ook teams die zich schuldig maken aan collectieve vechtpartijen worden, als het aan de bond ligt, met onmiddellijke ingang nog sneller uit de competitie genomen. Daarnaast wil men de uitspraak van de tuchtcommissie in geval van excessen versnellen van vier naar twee weken.

Er is nog een nieuwe regel van kracht geworden, de tuchtcommissie legt per heden direct een voorlopige schorsing of opschorting van competitie-en /of bekerwedstrijden op. Om deze nieuwe aanpak te kunnen realiseren is het van het grootste belang dat de KNVB zo snel mogelijk op de hoogte wordt gesteld van de excessen die er op de velden plaats vinden. Per district wordt er een extra en speciaal meldpunt gesitueerd. Het melden van excessen en het tijdig indienen van verklaringen is voor de nieuwe aanpak van essentieel belang die op de eerste werkdag na de wedstrijd binnen moet zijn.

Voordeel van het meldpunt is dat de KNVB in contact kan treden met de slachtoffers en hen waar nodig nazorg kan bieden. De bond is zich ervan bewust dat dit een inspanning kan zijn, maar vertrouwt erop dat eenieder deze strijd steunt.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)