KNVB haalt heel ZTS uit competitie

ZTS uit Zaandam, uitkomend in de zondag vierde klasse C zal door de KNVB uit de competitie worden genomen voor minimaal een jaar. Dit geldt niet alleen voor het eerste elftal maar voor alle teams van de club.

De druppel is het duel Hercules Zaandam-ZTS op 17 februari. De Amsterdamsche scheidsrechter John Jensch werd meerdere keren met agressie bejegend en er werd naar hem gespuugd. Na afloop kreeg hij ook nog een tik. Zie voor het hele verhaal van die wedstrijd elders op deze site.

Guus Posthumus, districtsmanager van West 1 zegt tegen Zaansesportkrant.nl  dat de straf is gebaseerd op een aantal bevindingen: “Daar hebben de wedstrijd Hercules-ZTS van 17 februari en ook die van de A1 van ZTS tegen VSV op 11 november mee te maken. Net als de eerdere overtredingen.”

Aanstaande woensdag zal ZTS de gemotiveerde uitspraak van de KNVB ontvangen. DE club kan tegen de diverse uitspraken in beroep. Daar heeft de club drie tot vier werkdagen voor.  Tot die tijd blijft ZTS officieel in de ranglijst staan.

Het bericht over de wedstrijd waar scheidsrechter Johan Jensch werd bejegend is terug te vinden op de klassepagina van zondag 4C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)