Update: alle uitslagen van Robinhood geschrapt

De KNVB heeft de zaterdagselectie van Robinhood uit de competitie gehaald. De ploeg kwam uit in Zaterdag 4d en bezette daar de achtste plaats.

De bond heeft de andere teams in de competitie woensdag geïnformeerd over dit besluit en geeft aan dat er nog lopende zaken zijn, waardoor de gevolgen voor de competitie nog niet precies duidelijk zijn. De clubs zijn geïnformeerd over twee scenario’s.

In het eerste scenario wordt Robinhood niet uit de stand gehaald, maar speelt de ploeg de competitie alleen niet uit. In dat geval blijft de stand en verdeling van periodetitels zoals die nu is.

Het andere scenario is dat Robinhood ook geschrapt wordt uit de ranglijst. In dat geval worden ook de resultaten tegen Robinhood geschrapt. De eerste en de tweede periodetitel blijven in het bezit van Eemnes en Hertha, maar de derde periodetitel gaat dan aan het einde van het seizoen naar het hoogst geklasseerde team in de eindstand zonder periodetitel.

De KNVB is gevraagd om een toelichting rondom de reden van dit besluit. De bond gaf echter aan hier op dit moment nog iets over te kunnen zeggen.

Update 15 april

De KNVB heeft inmiddels bekend gemaakt dat het tweede scenario is gekozen. Daarbij vervallen alle uitslagen van Robinhood, wat dus ook gevolgen heeft voor de stand op de ranglijst. Robinhood wordt automatisch als degradant aangemerkt. Daarnaast zullen nog 2 teams rechtstreeks degraderen.

Bekijk hier de nieuwe stand in Zaterdag 4d

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)