Home / slideshow / KNVB introduceert zaterdag vijfde klasse

KNVB introduceert zaterdag vijfde klasse

Met ingang van komend seizoen introduceert de KNVB de zaterdag vijfde klasse. Die keuze maakte de bond omdat steeds meer clubs kiezen voor selectievoetbal op zaterdag, in plaats van op zondag.

Daardoor is het aantal teams en poules op zaterdag de afgelopen jaren flink toegenomen, waardoor promotie op zaterdag lastiger is. Bovendien zorgt het ook voor grote niveauverschillen en uitslagen, die eigenlijk niet wenselijk zijn. Het introduceren van de vijfde klasse moet er aan bijdragen dat dat probleem verholpen wordt.

Om de vijfde klasse te vullen, zullen er dit seizoen al ploegen degraderen vanuit de vierde klasses. En dat zijn er flink wat: de KNVB is van plan om uit elke vierde klasse poule maar liefst drie ploegen te laten degraderen naar de vijfde klasse. Dat is ongeacht of er op dit moment 12, 13 of 14 ploegen in de competitie zitten. Afhankelijk van hoeveel teams zich verder inschrijven voor zaterdagvoetbal in 2021/2022 is de KNVB van plan om te beginnen met twee poules in de vijfde klasse zaterdag.

Send this to a friend