KNVB kiest vanaf 2016/2017 voor vier Hoofdklassen

Vanaf het seizoen 2016/2017 zal de Hoofdklasse bestaan uit twee poules van zestien ploegen op zaterdag en zondag. De verenigingsraad van de KNVB heeft vandaag (zaterdag) voor de nieuwe opzet gekozen, als alternatief van de huidige drie poules van veertien teams op beide speeldagen.

Het voordeel hiervan is volgens de KNVB dat, met de aanstaande Landelijke divisie vanaf hetzelfde seizoen, de Hoofdklasse niet hoeft te worden opgevuld en de kwaliteit in de top van het amateurvoetbal gewaarborgd blijft. Daarover hebben de belangenverenigingen in het amateurvoetbal, Coöperatieve Vereniging Topklasse (CVT), Centraal Orgaan Hoofdklassen (COH) en Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV), zich in het voortraject al positief uitgesproken.

Bovendien zorgt de nieuwe structuur ervoor dat de doorstroming naar de Topklasse natuurlijker verloopt. De promoverende clubs komen dan uit twee poules in plaats van drie. Het merendeel van de huidige 42 Hoofdklassers zal in de nieuwe opzet in de Top- of Hoofdklasse uitkomen. Voor de overige teams zal er via de nacompetitie gefaseerd een degradatie plaatsvinden van vier extra teams per speeldag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)