Home / Algemeen / KNVB kiest voor andere opzet met nieuw speelschema

KNVB kiest voor andere opzet met nieuw speelschema

Om 16:00 uur vanmiddag wordt het nieuwe competitie schema bekend gemaakt. Er zal veel verandering ten op zichte van de afgelopen jaren. Om alles nog beter te kunnen laten verlopen en om nog meer aan de wensen van de clubs te voldoen is het wedstrijdschema helemaal aangepast.

Hoofd wedstrijdzaken KNVB West 1 Remko Hoek: ” We zullen met een ander schema dan vorige jaren gaan werken. We denken op deze manier veel meer aan de behoeften van de clubs te kunnen voldoen. Zo zijn de schema’s van de eerste en tweede elftallen van een club veel beter op elkaar afgestemd. We hebben nu landelijk een nieuw systeem. Dit programma is gemaakt door een professor in Barcelona. De schema’s van vorig jaar kunnen dus in de prullenbak. Om 16:00 uur maken we alles bekend en zullen we ook diverse excel sheets bijvoegen zodat alles makkelijk te berekenen is.”

Het Amsterdamsche Voetbal zal vanaf 16:00 uur zo snel mogelijk de nieuwe schema’s op haar site plaatsen. Vanaf half augustus zijn ook de klassenpagina’s weer helemaal vernieuwd. De nieuwe programma’s, standen en sponsoren zijn dan online weer perfect te volgen.

Wij kijken met veel belangstelling uit naar de het wedstrijdschema. Vooral de zondag hoofdklasse A kent een aantal mooie derby’s met de wedstrijden tussen De Dijk, JOS Watergraafsmeer, Chabab en OFC. Ook zaterdag 2A en zondag 2B zijn traditioneel twee afdelingen met veel clubs uit onze regio.

Het speelschema van de Topklasse is al bekend. Voor die van Ajax (zaterdag) klikt u hier. Die van AFC (zondag) vindt u hier. De indelingen van de zondag amateurs zijn hier te vinden en die van de zaterdag vindt u achter deze link. Het speelschema van de BeNe League is ook al bekend.